Какъв да направим подa в коридора

5 популярни опции 

298

Един важен елемент у дома, но на който почти не обръщаме внимание е подът в коридора. Когато планираме ремонта, най- вероятно това е сред последните неща, за които си мислим, но реално той има голямо значение както за хигиената, така и за общата визия на жилището. За някои подът в коридора да бъде здрав, за други той трябва да е естетически издържан, а за трети са важни естествените материали. Предлагаме ви няколко от най - популярните опции за подово покрити в коридора, въпрос на избор е кои ще изберете вие.

Идеи за съхранение в коридораПреобразете коридора си с няколко хитри идеи  

Балатум

Спиращи дъха идеи за подаБихте ли сложили стъклен под у дома?  

Балатумът в продължение на много години се счита за един от най-водоустойчивите материали. Той е здрав и издръжлив. Що се отнася до естетиката обаче, тук мненията са противоречиви. Днес има доста модели, които са добри имитации, но все пак балатумът си е балатум и няма как да придаде естетика на пространството.  

Теракот

Това е най-популярният материал. Дълготраен е и има много опции за форма и цвят. Един важен момент: без значение колко красива е плочката, много важно е да изберете такива, които да съответстват на клас на якост III-IV, да се почиства лесно и да не личат всички боклучета и мръсотия по него.

Ламинат

Ламинатът става  все по – популярен и все повече хора се спират на него като опция на паркета. Вече има изключително качествени и устойчиви ламинати, затова не е чудно, че той е популярна опция и в коридора. Изберете по – висок клас за коридора, за да му се радвате дълго време.

Паркет

Ако за вас е важно материалът, от който е направен подът да е естествен и екологичен, тогава паркетът е вашият избор. Не забравяйте, че такъв под изисква специални грижи и не е желателно да се мокри.

Килим

В коридора можете да сложите килим, но изберете изкуствен, тъй като естественият бързо абсорбира водата и мръсотията. Освен това той е по – труден за почистване, затова изборът има смисъл само, ако се нуждаете от напълно неплъзгащо покритие или по естетически причини.

Естествени камъни

 

Камък, мрамор или гранит са чуесни опции за коридора, но и доста скъпи. Ако все пак искате да имате луксозно изглеждащо помещение, няма да сбъркате с нито една от тях. Това са вечни материали и ще ви служат десетки години.

 

 

Коридори в минималистичен стилИзключително въздействие от първата крачка в дома
Сподели: