Къде да съхранявате бутилките с вино

9 интересни идеи и примери  

185

Почти няма семейство, в което някой да не обича вино. И ако сте сред страстните му почитатели и цените качествените сортове и видове, най – вероятно отделяте специално място за тази изискана напитка. Малко хора могат да си позволят да има собствена изба, това изисква площ, специална температура и дори тънкости при самото съхранение. Но ако искате да покажете своята любов към виното и да имате под ръка качествена бутилка, защо не да не я покажете по специален начин? 

Ето защо не трябва да изхвърляте корковите тапи от винотоПазете ги за творчески идеи  

Ето няколко  идеи за стелажи, от които може да се възползвате.

1. Остров

5 неща, които може да направите с... празни бутилки от виноИнтересни проекти, които лесно ще реализирате

Ако разполагате с остров в кухнята, той може да е чудесно място за съхранение на бутилки за вино. Тази подредба е не само естетически красива, но и имате много бърз достъп до тях.

2. Ниши

В случай, че ви предстои ремонт, помислете за ниши, в които да сложите рафтове за вино. Няма значение каква форма са, кръгли или квадратни, с умел и креативен подход можете лесно да запазите виното си безопасно и стабилно.

3. В кухнята

Икономично и доста често срещано решение, но не по-малко привлекателно. Ако не е толкова важно да покажете пред гостите си любимата си колекция и просто търсите място за съхранение на вино, тогава тази опция е за вас.

4. Над шкафа

Дори да не е много удобно, това е елегантно решение за поставяне на виното. Така не само ще спестите място, но и ще добави новост към декора, ако е направено под формата на пчелни пита.

5. Над хладилника

Защо да не се възползвате максимално от наличното пространство? Много често мястото между хладилника и тавана е празно, което означава, че можете да организирате съхранението на вино там.

6. Стелажи в ниша

Оригинално решение може да бъде дори обикновеният рафт за вино. Поставете косо или под формата на триъгълници и ще получите отличен и евтин начин за позиционирането му.

7. Висящи стелажи

Новите дизайнерски решения предлагат да се отдалечите от класическата идея за съхранение на бутилки за вино и да добавите малко въображение. Метални пръти, монтирани в стената, ковани продукти, направени както с класически и футуристични акценти, са част от иновативните предложения днес.

8. Стелажи на масата

Може би това е един от най-интересните и достъпни варианти, тъй като за неговото прилагане просто трябва да закупите или изградите стелаж за вино. Днес може да намерите богат избор от инструменти за креативен дизайн, които могат не само да украсят кухнята, но и наистина да изненадат вашите гости.

 

Как да замразим плодове, кафе, вино или шоколад Днес ще ви предложим няколко интересни идеи
Сподели: