Как огледалата променят интериора

17 примера, от които да заимствате  

315

Огледалото отдавна е заело своето място в интериора. То е навсякъде – с апартаменти, магазини, хотели, летища, асансьорите...

Огледала за стилни домове10 интересни проекта за огледала

Огледалата могат визуално да увеличат пространството, да добавят светлина в една стая и да създават различни оптични илюзии. Днес на пазара може да намерите изключителни като визия, форми и модели огледала – с LED светлини, с орнаменти, в красиви рамки.

Те могат магически да преобразят интериора, без да изискват големи парични разходи. Ето само няколко начина.

11 идеи за огледало в спалнятаНе е задължително огледалото да е на стената

1. Илюзията за космос

Дори малка и тъмна стая може да изглежда по-голяма и по-ярка с огледала. Най-добре е да окачите огледало на стена, перпендикулярна на прозореца, като предварително прецените, как слънчевите лъчи ще се отразяват от него и дали огледалото ще създаде отблясъци. Тази подредба ще даде на стаята повече светлина и въздух.

Ако огледалата са под ъгъл, може да възникне неприятно усещане за изкривяване на пространството. Ето защо, преди да окачите огледало, проверете какво точно ще се отрази в него и дали ви харесва.

2. Мебели с огледала

Това могат да бъдат всякакви мебели, като масичка за кафе или скрин. Не е необходимо да покривате цялата повърхност с огледала, просто направете огледален плот или крака.

3. Декорация на маса

За особено важни събития огледалата често се използват като декорация, за да й придадат тържествен вид. Цветята изглеждат свежи, а свещите създават романтично настроение.

 

4. Украса на вратите на шкафа

В тази спалня, зад огледало е скрит просторен шкаф. Такова голямо огледало добавя усещане за пространство в стаята.

5. Изкуствено езерце

Какво да направите, ако наистина искате да създадете малко езеро в градината?  Можем да го направим с помощта на огледало, без да нарушаваме или разрушаваме нищо.

6. Огледален прозорец

Изобщо нямате прозорци, малки са или не са ви достатъчни? Създаването на нов прозорец изобщо не е трудно. Необходимо е само да изберете размера, формата и цвета на рамката. Такива прозорци могат да бъдат украсени както искате: окачете завеси, направете первази и дори поставете цветни саксии върху тях.

7. Оптична илюзия

Само ивица огледало към секцията на стената в малката кухня е достатъчно, за да създаде усещане за повече пространство.

8. Огледална кухня

Тази идея може да бъде реализирана в малки къщи. Трябва ви обикновен кухненски остров, основата на който е покрита с огледала. Ако нямате остров, можете да добавите огледала към фасадите на шкафовете.

9. Огледална облицовка на кухнята

Практично, удобно и много красиво решение. Лесен за измиване и лъскав. Освен това придава празнична атмосфера.

10. Стълбище

Мястото, което преди изглеждаше като тъмен килер, сега е светло и проветриво (да не говорим за функционалното пространство за съхранение вътре).

11. Огледална стена

Тя е и в същото време се създава усещане за нейното отсъствие. В допълнение, огледалната стена крие работната зона на кухнята и дава на стаята много светлина.

И няколко предложения за огледалата в спалнята, трапезарията и банята, при къта за закуска или в ъглов вариант.

18 нестандартни огледалаКоито ще доведат до уау ефект в дома ви  
Сподели: