Как да вземете максимума от малкия гардероб

Защото там мястото никога не стига

1577

Гардеробът в един дом има много важна функция. Наред с това да държите в него дрехите, той е и мястото, в което съхранявате обувки и аксесоари. Ако имате по-малък шкаф обаче е доста разочароващ и труден за поддържане.

Независимо дали вашият малък гардероб е в спалнята или коридора, има няколко лесни решения, с които ще увеличите максимално капацитета на помещението.

ikea.bg

Сложете закачалките вертикално

Когато нямате много хоризонтално пространство, трябва да използвате цялата вертикална повърхност, която можете. Това може да стане по няколко начина:

-        купете закачалки, които имат няколко вертикални нива

-        използвайте стандартни закачалки, но ги завържете една към друга с помощта на кукичка от кенче или телено пръстенче. Нанижете на закачалката и закачете друга закачалка.

-        закачете верига в гардероба и наредете закачалките върху всяка халка.

Добавете друг лост

Продължавайки темата " вертикално", един от начините да увеличите потенциала на гардероба е като добавите още един лост. Така ще имате един ред за ризите и един за панталоните.

 

Сложете рафтове

Ако използвате гардероба, за да държите кутии, няколко рафта в повече ще са ви полезни. Може да помислите и за вариант, в който да сложите плъзгачи и така да издърпвате рафта по – лесно.

Внимавайте да не слагате прекалено тежки неща. По – горните рафтове използвайте за по – рядко използвани вещи, независимо дали те са вашите неизползвани ваканционни декорации или дрехи извън сезона.

Останете организирани

Разхвърляният гардероб е претъпкан, така че бъдете организирани, за да се възползвате максимално от пространството. Например, сложете рафт за обувките, вместо да ги трупате долу. Можете да използвате закачалка с халки, за да държите неща като шалове или шапки.

Използвайте незабележими пространства

Под леглото си, задната част на вратата на гардероба – това може да не са първите места, за които мислите, когато търсите решение за съхранение.  Те обаче са доста полезни. Можете да закачите калъф за обувки на вратата, а извънсезонните и дрехи да подредите в кутии под леглото.

Използвайте кукички

Ако имате малко място за куки, закачете ги! Можете да поставите такива над вратата, в килера или на стената. Така или иначе, на тях може да държите чанти или шалове.

Сподели: