Как да вземете максимума от малкия гардероб

Защото там мястото никога не стига

1559

Гардеробът в един дом има много важна функция. Наред с това да държите в него дрехите, той е и мястото, в което съхранявате обувки и аксесоари. Ако имате по-малък шкаф обаче е доста разочароващ и труден за поддържане.

Независимо дали вашият малък гардероб е в спалнята или коридора, има няколко лесни решения, с които ще увеличите максимално капацитета на помещението.

Сложете закачалките вертикално

Когато нямате много хоризонтално пространство, трябва да използвате цялата вертикална повърхност, която можете. Това може да стане по няколко начина:

-        купете закачалки, които имат няколко вертикални нива

-        използвайте стандартни закачалки, но ги завържете една към друга с помощта на кукичка от кенче или телено пръстенче. Нанижете на закачалката и закачете друга закачалка.

-        закачете верига в гардероба и наредете закачалките върху всяка халка.

Добавете друг лост

Продължавайки темата " вертикално", един от начините да увеличите потенциала на гардероба е като добавите още един лост. Така ще имате един ред за ризите и един за панталоните.

 

Сложете рафтове

Ако използвате гардероба, за да държите кутии, няколко рафта в повече ще са ви полезни. Може да помислите и за вариант, в който да сложите плъзгачи и така да издърпвате рафта по – лесно.

Внимавайте да не слагате прекалено тежки неща. По – горните рафтове използвайте за по – рядко използвани вещи, независимо дали те са вашите неизползвани ваканционни декорации или дрехи извън сезона.

Останете организирани

Разхвърляният гардероб е претъпкан, така че бъдете организирани, за да се възползвате максимално от пространството. Например, сложете рафт за обувките, вместо да ги трупате долу. Можете да използвате закачалка с халки, за да държите неща като шалове или шапки.

Използвайте незабележими пространства

Под леглото си, задната част на вратата на гардероба – това може да не са първите места, за които мислите, когато търсите решение за съхранение.  Те обаче са доста полезни. Можете да закачите калъф за обувки на вратата, а извънсезонните и дрехи да подредите в кутии под леглото.

Използвайте кукички

Ако имате малко място за куки, закачете ги! Можете да поставите такива над вратата, в килера или на стената. Така или иначе, на тях може да държите чанти или шалове.

Сподели: