Как да увеличите стая с тапет: 5 идеи

Те могат да скрият несъвършенствата

146

Реалността не винаги отговаря на очакванията ни и понякога се налага да прибягваме до някои декоративни трикове, за да коригираме несъвършенствата на стаята или визуално да я увеличим. И един от най -сигурните трикове е да използвате тапети с активен модел. Те могат да направят ниските тавани да изглеждат по -високи, а тясното помещение - по -широко. Ето няколко идеи, които ще ви помогнат да увеличите визуално стаята с тапет.

Най-красивите фототапетиНе, тапетите за стени не са изчезнали – дори са станали по-красиви и живописни

1. Светъл тапет

7 неочаквани приложения на тапетитеТапетите никога не са губили своя чар, когато става дума за вътрешен интериор

Цветът на стените, или по-скоро на тапета, може значително да повлияе на нашето възприемане на пространството. Студените нюанси правят една малка, тясна стая да се чувства по-обемна. Друго решение, което помага да се озари стаята и да й се придаде допълнителна дълбочина, е акцентна стена. Експертите съветват да използвате тапети с дискретен, но не по -малко оригинален модел за него и да изберете бели, кремави и пастелни нюанси.

2. Панорамни тапети

Можете също така визуално да увеличите стаята с помощта на панорамни тапети, декоративни панели, стенописи или тапети с модел trompe-l'oeil. Те могат да се използват за цяла стена или част от нея в хола, или да се използват за украса на стената в горната част на леглото в спалнята. Пейзажът на стената ще помогне да се създаде допълнителна перспектива, която липсва в малки пространства, и да създаде ефекта на безкрайно, отдалечаващо се пространство.

3. Тапет в долната част на стената

Друга техника е да залепите с тапет с активен печат не цялата стена, а само долната й част. Стена, разделена наполовина хоризонтално, ще изглежда по -висока, а долната й част ще придаде дълбочина на стаята. Тази опция работи добре за тавански помещения .

4. Тапет с шарка

Ивиците  са трудно и опасно решение, както в дрехите, така и в интериора, ако не знаете как да работите правилно с тях. Когато използвате раирана рисунка, винаги трябва да помните: вертикалните линии ви правят по -слаби, хоризонталните линии - дебели или, преведено на езика на интериора, спомагат за визуално увеличаване на пространството на височина и ширина. Ако таваните са твърде ниски, изберете вертикална лента, ако твърде тесни стаи - хоризонтални (но не забравяйте, че тя едновременно "понижава" тавана). Между другото, можете да използвате диагонална лента като златна среда: тя също визуално увеличава стаята, но не прави таваните по-ниски.

 

5. Тапети, скриващи несъвършенствата на стаята

Тапетите с активен модел са добър начин да скриете всички архитектурни недостатъци в една стая. Те ще ви помогнат да скриете ненужните издатини, ниша и да изгладите всички неравности по стените.

Хитри начини да декорираме с тапетиНови и интересни приложения
Сподели: