Как да не украсявате дома си през 2023 г.

Как да не украсявате дома си през 2023 г.

С настъпването на студеното време толкова искаме да се потопима в приказка, да изпълним стаите с аромати на борови иглички и мандарини, да създадем уют с помощта на гирлянди и със затаен дъх да чакаме празниците.

12 проекта с палети, с които да посрещнете Коледа

Коледа скоро идва, а с нея и желанието да декорираме дома. Предлагаме ви няколко лесни идеи за декорация, за които мо...

16/11/2016

Но когато декорирате, внимавайте да не допуснете следните грешки:

Грешка 1 - Действате без план

Как да украсим балкона за Коледа

Официално! Остава само месец до Коледа и вече е крайно време да започнем да планираме декорацията. И ако вече имате п...

25/11/2017
 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Sandra Sigurjonsdottir (@sandra_aamodt)

Просто поставянето на коледни елхи и окачването на гирлянди във всеки свободен ъгъл на къщата не е най-модерната стратегия. Все пак е по-добре да планирате образа на бъдещото пространство - изберете какво наистина ще украси и освежи пространството и следвайте плана в изпълнение. И за това си струва да помислите: вдъхновява ли ви тази година? Може би някакъв филм или мечти за бъдещо пътуване? Или може би има други теми, които могат да обединят всички близки?

 

Грешка 2 - Декор без предварително почистване

Красотата трябва да се създаде само след като се отървете от всичко излишно: от прах до ненужни мебели. Може би си струва временно да освободите място от цветни снимки или плакати по стените и след коледните празници върнете всичко обратно. Или заменете летните плажни снимки с тематични?

 

Грешка 3 - Смесване на стилове

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от SETTING FOR FOUR INTERIORS (@settingforfour)

Няма нищо лошо в еклектиката, но не забравяйте, че това е една от най-трудните техники в дизайна. Ето защо е по-лесно и по-правилно да изберете само една стилистична тема на празника, като намалите гамата от материали, текстури и цветове.

Грешка 4 - Не мислете за декора на коледната елха

Използването на една и съща коледна украса от година на година превръща и най-приказния празник в рутина. Изберете стил и го следвайте. Не е нужно да слагате всичко, с което разполагате.

Грешка 5 - Не прекалявайте с декора

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от FancyMeHomeDecor (@fancymehomedecor)

От детството украсяването на коледната елха е един вид тайнство, по време на което понякога е трудно да се спре. Въпреки това, за да създадете наистина стилен интериор, е важна умереността и решителността в избора на това, което работи за изразителността на пространството. Всичко наведнъж не е много правилна стратегия, защото изобилието от декорации ще създаде усещане за безпорядък, а не празник.

 

 

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...