Как да използвате 3D панели в интериора

Те внасят неподправен чар

251

Оригинални и екологични – това са само две от причините да изберете 3D панели за интериора на дома си. В последните години те се превърнаха от иновация в уверена тенденция за дизайна.

Тези панели са идеални за тези, които търсят алтернатива на класическите тапети и се срещат все по-често не само в обществените пространства, но и в частните интериори.

Създаването и разработването на 3D материали за декорация на стени започва в САЩ през 2008 г. Скоро модата завладя Европа, а все по – новите и модерни решения в този сегмент продължават да будят интерес.

За разлика от тапетите или боята, те придават на помещението допълнителен обем, създават необичайна, дълбока игра на светлина върху релефна повърхност и се превръщат в един вид център на привличане в интериора.

Що се отнася до техническите характеристики, гипсовите 3D панели, не са токсични, включват два вида монтаж (безшевни или с шевове) и създават добра звукоизолация. Освен това те лесно се пребоядисват, възстановяват и благодарение на уникалната вътрешна страна са по-леки.

 

Как се прилага в интериора

Има много опции за използване на 3D панели в интериора: от запълване на цялата стена до частична декорация. В хола и спалнята гипсовите панели изглеждат особено интересно в ТВ зоната. За този дизайн най-подходящи са модели с дизайн, който имитира модела на вълна, водна повърхност или модерни геометрични форми. Освен това 3D панелите подчертават зоната на камината.

В коридорите особено интересно изглеждат панели, имитиращи капитониране, а светлите модели са идеални за класически стил, докато тъмната цветова схема ще придаде на интериора леко мистично настроение.

Интериори с колони също могат да получат нов прочит с помощта на 3D панели. Панелите се изрязват и монтират лесно, така че декорирането на колони с тях не е трудно. Панелите с вградени светлини са идеални за това.

Тези, които обичат всичко необикновено, трябва да обърнат внимание на едно необичайно, но вече много популярно решение в модерния интериор - акцентен панел на тавана. Освен това 3D панелите могат да се използват като преход от стена към таван.

В обществените интериори, особено в офиси или хотели, гипсовите панели най-често се използват като централна част на рецепцията.

 

Изборът на 3D панели трябва да се прави само "на живо", като се види инсталацията - лепене на стената и се разбере как изглежда релефът на голяма площ, а не върху панел с размери 500 х 500 мм.

Изберете само леки панели, в противен случай конструкцията може да се срути.

Купувайте 3D панели, след като разгледате цялата композиция и се уверите, че по нея няма следи от шевове. Това означава, че геометрията на панелите е идеална.

Покупката на панели от известен производител е гаранция, че те не съдържат химически съединения и формалдехиди, както и наличието на желания дизайн и възможност за закупуване или ремонт на инсталацията.

Сподели: