Интериорни решения, които ще бъдат търсени през следващите години

Интериорни решения, които ще бъдат търсени през следващите години

Съвременният дим е модерен, различен, изпълнен с уют и комфорт. Искате ли и вашият да е такъв? Ето кои са тенденции в подобряването на жилищата, които ще бъдат търсени през следващите години и какво се е променило драматично през последните десетилетия

Модерно жилище от 44 кв. м

Тази модерна гарсониера се намира в стара къща на 100 години в Антверп, Белгия. Интериорът е на Каролин Ван Ранст. П...

01/01/2016

Интериорът на апартаментите и къщите измина дълъг път през последните десетилетия - те се отърваха от излишното и умишлено сложното, преминаха към строг минимализъм и функционалност. Дори богатите собственици на скъпи жилища все повече предпочитат рационални решения без излишни украшения. В същото време естествените и екологични материали стават задължителни.

Границата между моментната мода и вечната класика в интериора е много тънка. Въпреки това съществува и някои техники могат да изглеждат страхотна идея само за определен период от време, след което ще изглеждат безнадеждно остарели. И тъй като ремонтът, както знаете, е сложен и скъп, би било логично решение да заложите на вечни концепции и рационален минимализъм .

Идеи за създаване на модерна спалня

Да има модерна спалня е мечта за всеки. И ако вие сте в процес на създавана на вашата най-добрите материали, които мо...

05/04/2016

Сега дизайнът отива на друго ниво. По-голям акцент се поставя върху професионалното изпълнение, техническата обработка на всяка мебел. Но в същото време, когато използваме естествени материали или рециклирани материали, такива интериори имат философия, нови значения. Интересно е да живееш с тях и е приятно да общуваш. В същото време модерният дизайн трябва да отразява съвременните тенденции в обществото, когато истинските човешки взаимоотношения излизат на преден план.

Преди мебели с кожена тапицерия или масивни интериорни предмети от бор, дъб и ценни дървета станаха основата на интериора. Обемисти столове, маси, скринове и шкафове - понякога с резби - се смятаха за знак за богатство. Сега фокусът е върху т. нар. Japandi style  , комбинация от японски минимализъм и скандинавски стил. Този хибрид отговаря на глобалните тенденции като съзнателна консумация, умереност и устойчивост.

Приобщаване, комфорт, капсулност

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Дизайн Интерьера (@interior.2023)

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Interior Design Ideas (@interiordesignideas)

Развитието на технологиите и технологиите изиграха в ръцете на апологетите на минимализма: домакинските уреди станаха по-съвършени и по-компактни, което помогна да се освободи повече пространство в къщата, а също така отвори пътя за интериори с висока степен на персонализиране . Дори собствениците на компактни студиа вече могат да придадат на дома си индивидуални, уникални черти. По този начин масовото производство на телевизори с плосък екран с голям диагонал на екрана и високоскоростен интернет постави тенденция за организиране на зони за гледане на филми и телевизионни предавания . Още една задължителна вещ - оборудвано работно място у дома . Днес всеки се стреми да отдели кът за удобно решаване на професионални проблеми - и тази тенденция няма да отслабне през следващите години.

Тези структурни промени се отразяват в естетиката на малките неща, в използваните материали и в декоративните елементи. Тук съжителстват две течения: от една страна се появиха много декоративни елементи от керамика, стъкло и жив мъх. От друга страна, често декорът е самите довършителни материали.

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Interior Design Ideas (@interiordesignideas)

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от Interior Design Ideas (@interiordesignideas)

Самата естетика на формата вече е по-сдържана, лишена е от излишен декор. Тази функция се поема от сложната текстура на материалите, играта на нюанси. Благодарение на компетентната комбинация от тънки тъкани с различни видове тъкане, мазилка, тапети, играта на светлината и правилната цветова схема, получаваме истински лукс, но без излишни декоративни елементи.

 

Предстоящи предизвикателства

През последните десетилетия основните тенденции в интериора се определят от скандинавските дизайнерски бюра. Не толкова отдавна към тях беше добавен японски минимализъм. Отхвърлянето на скъпи решения в полза на минимализма не трябва да бъде придружено от студената рационалност на офиса - такива интериори могат да изглеждат много естетически. Тенденциите за разумна консумация и екология със сигурност ще оставят своя отпечатък върху всички марки. 

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от interior design _ homes future (@inter_iordesign2023)

 
 
 
Вижте тази публикация в Instagram.

Публикация, споделена от interior design _ homes future (@inter_iordesign2023)

16 идеи за модерни малки кухни

Представяме ви колекция от 16 малки и модерни кухни. Те са чудесен пример за това, как може да се организирате на мал...

16/06/2016
За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...