Hörmann допълва гамата интериорни врати

Компанията се очертава като силен играч на пазара на дървени интериорни врати

1426

Гамата продължава да се разширява

Присъединяването на завода HUGA към групата Hörmann даде възможност на бранда да разшири своята програма за жилищни врати и да я допълни с дървени интериорни врати. С новата гама Hörmann си поставя за цел да предлага на клиентите си продукт с единствено по рода си качество. С 80 мм дебела рамка и усилване при пантите и ключалката се осигуряват по-висока устойчивост и по-добро закрепване на покриващите крилото елементи. За да се постигне нужната устойчивост на формите и при касите, те се подсилват с 25-милиметров пълнеж и са облечени серийно с MDF. Това предотвратява появата на дървесни стърготини по заоблените части на обличането. Меламинов слой върху пълнежа предотвратява навлизането на влага от стената, а чрез този вид повърхност се получава по-добро закрепване на монтажната пяна.

За по-добра устойчивост и срещу измятане на крилото стандартно се поставя 80 мм широко усилване на рамката при пантите и ключалката

Мястото на закрепване на пантите е подсилено със стъкленовлакнест фазер и дълбоко захващане на винтовете. По този начин се постига носимоспособност до 80 кг, с което се избягва провисването на крилото. При нужда от по-големи и тежки крила се добавят усилвания от стомана.

Подсиленото място за монтаж на пантите със стъкленовлакнест фазер позволява носенето на крила до 80 кг.

За затрудняване на насилствено влизане, вратите серийно се произвеждат с шест точки на заключване. Насрещниците се закрепват с метални скоби, завинтени дълбоко към пълнежната дъска на касата. Дълготрайно функциониращото уплътняване срещу студ и посегателство, както и плътното затваряне на крилото се постигат с двукамерно уплътнение. В улеснение на монтажа на дървената каса Hörmann залага на стабилни ъглови връзки. Те се закрепват здраво чрез завинтване и са така конструирани, че разпробиванията остават скрити и обличането остава ненарушено.


Повърхности за високи изисквания

Визуално и като усещане – заблуждаващо правдоподобни. Особено здравата повърхност, предлагана от Hörmann с частично синхронизирана структура. Точно тя прави имитацията изразителна

Особено здравата повърхност Duradecor се произвежда по специална технология, при която се използва преса, позната от производството на ламинирани подови настилки. Декорът, основното тяло и декоративната плоча се пресоват с голям натиск и при висока температура от 200°С, като по този начин стават практически неразделно свързани. По здравина и износване повърхността Duradecor е почти еднаква с повърхността на работните кухненски плотове, устойчива е на високи температури и се поддържа особено лесно. Резултатът е повърхност между CPL и HPL.

Стоманена каса като алтернатива

В домакинства, чиито врати са подложени на активна експлоатация, си струва интериорните дървени врати да се комбинират със стоманена каса. За допълнителен монтаж на дървени интериорни врати и стоманени крила до 50 кг, респективно 80 кг, Hörmann предлага в програмата си нова стоманена каса. Към касата VarioFix може да се добави декоративна лайстна и с това да се поемат отклонения на стената от 20 мм. Така касата може да се монтира в стени с дебелина от 120 м до 140 мм. Съставената от две части каса може да се монтира към всички видове стени и е подходяща както за фалцова, така и за безфалцова конструкция.
Визуално касата VarioFix стои убедително. Герунгът в ъглите не се разпознава благодарение на непрекъснатия заваръчен шев и обработката му

Монтаж, аналогичен на дървената каса

Първо се поставя и фиксира едната част на касата. В следващата стъпка се нанася двукомпонентна пяна, така че минимум 50% от повърхността да бъде покрита, а при желана по-висока звукоизолация – цялата. След втвърдяването на пяната се поставя втората част на касата VarioFix и се заклинва към първата. Повече закрепвания например под формата на завинтване не са необходими. Визуално касата VarioFix също стои убедително. За разлика от дървените каси тя няма видими връзки на герунг. Преходът в ъглите не се разпознава благодарение на непрекъснатия заваръчен шев и допълнителната му обработка.  
Сподели: