Евтини идеи за декорация за всяка стая

Обзаведете дома за без пари  

5725

Страхотната декорация не изисква купища пари. Дори може да не ви струва и нищо. Ако се питате как може да стане това, ето няколко идеи.

Заложете на възглавниците

Проблем: Стаята не е приветлива

Решението: Нищо не придава по – голям уют от възглавници на дивана. Аранжирането с тях ще даде комфорт и цвят на помещението. Не се страхувайте да използвате такива с различни шарки и мотиви.

Завеси на помощ

Проблем: Имате ниски тавани

Решение: Създайте илюзия за висок таван като стратегически закачите завесите над рамката на прозореца. Те трябва да стигат до пода, за да удължите визуално стаята.

Огледала

Проблем: Не можете да пробивате стените си

Решение: Голямо огледало, облегнато на стената отразява светлината, осветява пространството и придава обем на стаята.

Цвят

Проблем: Безцветна стая

Решението: Ако искате да внесете малко колорит в стаята, заложете на цветни възглавници и одеяла, пъстра тапицерия. Помислете и за колоритен килим.

Групирайте

Проблем: Стаята изглежда разхвърляна и хаотична.

Решението: Групирайте мебелите в центъра на стаята, за да създадете по – интимна и уютна атмосфера.

Трик за масата

Проблем: Малка маса

Решение: Ако масата ви за хранене е твърде малка за аксесоари или акценти, добавете малко елегантност с дървен тънък поднос.

Фокус върху дизайна

Проблем: Нямате фокусна точка в стаята

Решение: Ако в стаята ви няма нещо, което да грабне вниманието - камина или телевизор, създайте фокусна точка. Комбинирайте огледало или произведение с конзолна маса, пейка или рафтове, за да привлечете вниманието.

Теория на цветовете

Проблем: Скучен рафт

Решение: Запълнете празната рамка с цвят. Избирането на общ цвят, например жълто, дава на несвързани обекти една обединяваща тема.

Покажете по правилния начин

Проблем: Вие сте сантиментални

Решение: Поздравителните картички са малки парчета произведения на изкуството. Ако не искате да ги държите в шкафа, а търсите начин да ги покажете, закачете ги на въже и аранжирайте. 

Сподели: