Ето какво да гледате при избора на възглавница

Ето какво да гледате при избора на възглавница

Знаете, че сънят е важне, но знаете ли, че възглавницата, на която спим е от изключително знчение за здравословния сън? Ето защо е много важно да я подберем отговорно - да  отговаря на специфичните ни нужди, височина, твърдост и още редица фактори. 

19 уникални дизайни на възглавници

Обикновените и малки неща в живота често за източник на много радост и забава. Дори и в някои прости аксесоари като в...

07/11/2016

Ето кои са те: 

Размерът

6 начина да декорирате с възглавници

Какво е един диван без възглавници? Със сигурност те са аксесоара, без който той няма да има онзи завършен вид и няма...

19/08/2017

Възглавница е добре да изберете въз основа на позата, в която обикновено спите. Ако основно отстрани, тогава е по-добре да вземете висока възглавница. Ако е по гръб или корем - тогава, съответно, ниско. За тези, които постоянно сменят позицията си, е оптимално да изберат нещо средно.

Изборът на размер е въпрос на навик, но сега повече от купувачите избират опцията 50 × 70 см.

Материал

Най-добрите тъкани за възглавници са естествени, като памук или коприна. Плътността на тъканта също е важна, тъй като тънката тъкан е по-малко издръжлива и след известно време през нея могат да излязат частици пълнежа - собено за пълнителите от пух и пера. Качествените възглавници от пера обикновено се предлагат от тикови тъкани. Тиковият плат има плътно гладко тъкане, което предотвратява проникването на пух и пера.

Обърнете внимание на качеството на шева. Криви линии, неравномерни шевове, без съмнение, говорят за лошо качество на продукцията. Висококачествените възглавници като правило имат или двоен външен шев по периметъра, или вътрешен шев с декоративен кант, зашит между две тъкани. Тези техники правят шева по-здрав.

Пълнеж

Пухени възглавници обикновено съдържат смесица от пух и пера от водолюбиви птици. Когато купувате такава възглавница, трябва да обърнете внимание процент пух и пера, тъй като комфортът на продукта директно зависи от този фактор. Пухът е отговорен за "въздушността" и мекотата на възглавницата, а малко перце за нейната еластичност и възстановяване на формата. Висококачествена възглавница от пера задържа топлината добре и бързо възстановява формата си. Ако купувате възглавница от пух и пера, проверете дали пухът е естествен или е идентичен с естествен (тоест изкуствен!).

Новост сред възглавниците с естествен пълнеж - копринени възглавници. Вътре в тях има копринени влакна (коприна), естествени и много нежни. Поради химическия си състав коприната се нарича „втора кожа“. Пречистената коприна е хипоалергенна. Друг плюс на копринените възглавници е тяхната издръжливост. Ако спазвате прости правила за грижа, възглавницата ще ви служи много дълго време, без да губи първоначалната си форма.

Синтетични възглавници са направени предимно от влакна, които се различават по технологията на производство. Те имат различен експлоатационен живот и се различават тактилно. Плюсове на тази възглавница: синтетиката не предизвиква алергии, тези възглавници са леки и относително евтини, пропускат добре въздуха, лесни са за грижа. Минуси: Относително кратък експлоатационен живот поради бърза загуба на оригиналната форма.

Еластичност

Качеството на една възглавница се определя от нейната еластичност.. Извършете някои тестове. За да започнете, просто натиснете надолу възглавницата с дланта си. Висококачествена възглавница възстановява първоначалната си форма за 3-5 секунди. Ако това не се случи или възглавницата се възстановява бавно, най-вероятно във възглавницата има малко пълнител или към нея се добавя голям процент пилешки пера. Втори тест: Повдигнете възглавницата за единия ъгъл и разклатете. Ако се оказа, че е наполовина празен от едната страна, това означава, че пълнежът не е добре разпределен.  

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...