Четирите неща, които подредените хора правят всеки ден

Освен оправянето на леглото  

1965

Кой не иска да живее в чист и подреден дом? Оказва се, че не е толкова трудно. Има само няколко правила, които трябва да следвате, за да постигнете това. Точно както правят хората с винаги идеално подредени домове.

Подреждат преди лягане

Подредените хора не могат да си легнат, ако чиниите са в мивката. Те знаят, че когато вечер сложат всяко нещо на мястото си, ще направят сутрините си по – свежи и организирани.

Мислят напред

 

Когато чисти хора вземат нещо, те го връщат на мястото им. Когато влязат и се събуят, слагат обувките в шкафа, а не ги държат пръснати в коридора. Те знаят, че в крайна сметка ще трябва да го направят, затова действат в движение и не отлагат.

Имат си своя организационна система

Имате ли организационна система? Не! Тогава е време да създадете. Ключът към винаги подредения дом е всяко нещо да си има място и то да седи там. Пощата трябва да е в кутията за поща, ключовете в коридора до вратата. Книгите са по рафтовете, а кухненските съдове в определени за целта шкафове. След като си имате организация, вече нямате оправдание да разхвърляте.

Дългосрочни задачи

Когато подредените хора виждат нещо нередно, те го правят. Ако кранчето в банята е мръсно, те го трият, дори това да не е денят за чистене на банята. Ако видят, че купчината книги на рафта е паднала, те бързо ги изправя. Те си имат определено време за голямо почистване, но те също така почистват и ако има непредвидени ситуации. 

Сподели: