9 неща, които да изхвърлите от дома си, веднага!

Отървете се от тях, за да внесете положителна енергия в дома  

6444

Стара козметика, парфюми, грим

Изсъхнала спирала, лак за нокти, който е почти на края си, червило, излязло от мода отдавна. Нито едно от тези неща нямат работа в шкафа ви, затова се отървете от тях колкото се може по – скоро.

Поздравителни картички

Преди да започнете да ги подбирате, ви казваме, изхвърлете всички – 99.9% от тях. Обикновено те са ни дадени по някакъв повод и са ни радвали тогава, но вече не са актуални. Разбира се, ако на тях има лично послание и пожелание от скъп човек, ги запазете!

Видео касети

Имате ли видео у дома? Ако отдавна сте го изхвърлили, тогава защо са ви тези видеокасети. Същото важи и за старите CD – та. Вече почти никой не ползва тези техники, няма и да се върнат, защоти всичко се дигитализира, затова не претрупвайте дома си с тях.

Стари чаршафи или кърпи

Хубаво е да имате комплект чаршафи за гости, но защо са ви 5? А най-вероятно на част от тях има петна, липсва копче или са доста износени.

Същото важи и за старите кърпи – оставете само тези, които са нови и запазени.

Постери

Да, знаем, че голяма част от тях са били по стените в студентските години, но защо са ви сега? Няма да ги сложите със сигурност, а и надали се сещате за тях често. Просто ги подарете или изхвърлете.

Аксесоари, които са ни подарени

Кристален рог за 18 – я ви рожден ден, свещник с камъчета, чаши…..на кого са му притрябвали тези неща. Не ги дръжте в шкафа си -  дарете ги.

Предмети, които си нямат чифт

Обеци, комплект за масата солница с пипер, чорапи – чудесно, но ако са по един брой не ви вършат работа. Тогава просто ги хвърлете.

Стара боя

Хубав е да имате от боята, с която сте боядисали стените, ако се наложи да се правят някакви корекции. Ако боята е седяла повече от 4 години, най-вероятно е изсъхнала или пресечена.

Излишни документи

Важно е да съхранявате важни договори, сметки, гаранции. Когато става въпрос за сметките за комунални услуги отпреди два месеца, това не важи. Същото се отнася и за стари рецепти, изрезки от списания и т.н. 

Сподели: