9 неща, без които не можете в ново жилище

Не е нужно да обзаведете веднага, вземете само най - необходимото

2193

Врати, прозорци, стени, под и таван - това  достатъчно ли е, за да се чувствате като у дома си и спокойно да подреждате нещата по рафтовете? Нашият отговор е не! Нужно е много повече - поне още девет неща.

6 неща, които трябва да знаете когато отивате в нов дом Малки, но важни правила

1. Кърпи

Не изхвърляйте непотребните вещиПревърнете ги в мебел, която ще ни бъде полезна

Няколко чифта хавлиени кърпи са задължителни при преместване в нов дом. Не само за да се подсушите след баня или да има в какво да забършете ръце в кухнята, но и при екстремни условия може да ги използвате като завивка или подложка, а ако се наложи да уплътните нещо, те са отново на помощ. Изобщо кърпите са страхотни.

2. Допълнителни ключове

На всеки се случва да загуби или забрави ключа си. Затова си подсигурете поне още един чифт, който да дадете на близък приятел или на човек, на когото може да разчитате във всеки случай.

3. Прибори за хранене

Колкото и да не обичате да готвите, колкото и често да поръчвате готова храна отвън, не винаги кутиите идват с прибори. Никога не е излишно да имате няколко вилици, лъжици и ножове под ръка. А и не се знае, все пак може кулинарната вълна да ви споходи някой ден.

4. Произведение на изкуството

Това може да е картина, скулптура, плакат, дори колекция от винилови плочи. Едно подобно произведение говори за човека, разказва история, навява спомени. Освен това никой не харесва безличните стаи, а произведението дава характер на всяко помещение.

5. Набор от инструменти

Отвертка, клещи, регулируем ключ ... Не ви говорят нищо? Но не и ако един ден случайно не се наложи да завиете болтчето на стола или да оправите течащото  кранче. Набор от инструменти е задължителен за всеки дом и безценен помощник във всякакви ситуации.

6. Удобно кресло

Колкото и да сте зает и да нямате време за почивка, все някога ще поискате да седнете и да почетете или да релаксирате. Удобно кресло (не легло) е не само чудесен аксесоар, но и мебел, която ще ви служи.

7. Хубав матрак

Вече сме казвали – инвестицията в качествен матрак е инвестиция в здраве, в добър сън и пълноценна почивка. Не се скъпете, изпробвайте модели, тествайте различни марки, степени на твърдост и дебелина, за да изберете най – добрия за вас.

8. Любимо нещо

В моменти на скръб, униние, тъга, носталгия и безразличие всички се нуждаем от нещо, което ще ни върне на земята и ще ни напомни за важните и хубави неща. Това може да е стара играчка, тефтер със записки,  часовникът на бащата ви или възглавница, бродирана от майка ви. Каквото и да е, то трябва да бъде вашият личен еликсир за духовна утеха.

9. Почистващи продукти

Без значение от марката, препарат за под, за прах и за стъкло, са задължителна част от арсенала на съвременния дом.

20 идеи как да дадем нов живот на старите вещиВесели декорации без никаква инвестиция
Сподели: