7 грешки при слагането на килима

И как да ги избегнем  

7333

Избирате килим, който е твърде малък

Ако сложите малък килим и стаята ще изглежда малка. Когато избирате килим за голяма стая, съобразете да бъде в средата на зоната, обзаведена с диван, фотьойли и масичка. Килимът трябва да е толкова голям, че най - малко предните крака на мебелите да влизат над килима.  

В спалнята пък килимът трябва да бъде толковa голям, че слизайки от леглото да стъпвате на него. 

Страх от пластове

Защо хората избират малки килими? Обикновено e заради цената – по – малък размер, по – ниска цена. Ако не разполагате с възможност за постелка с големи размери, изберете такава в неутрален цвят и отгоре сложете малкия цветен килим.

Оставяте мястото около стената непокрито

Не се страхувайте да слагате голям килим, който да покрива пода плътно до стената, така се създава чувство на цялост на помещението.

 Избирате килима последен

Ако декорирате стаята от самото начало, изберете първо килима. Той заема голяма част от стаята и важен за оформлението й. Килимът също може да се превърне във фокусна точка на стаята, просто трябва да внимавате при избора му.

Започнете дизайна на стаята с килим, възглавници, плат за завесите, след което цветове на мебели и стени.

Страхувате се от шарки

Понякога контрастът (дори малък принт) създава страхотен визуален ефект

Не слагате подложка

Когато избирате килим не забравяйте, че освен красив и ефектен, трябва да създава и комфорт в стаята. Не забравяйте да изберете подложка, за да не се пързаля докато се движите по него.

Изпускате намаленията

Ако искате хубав и скъп килим, но не може да си го позволите, не означава, че трябва да избирате евтина версия. Потърсете в онлайн магазини като eBay, Amazon и др., които често пускат прoдукти на промоция. 

Сподели: