7 грешки при декорацията, които пречат на уюта у дома

Няма перфектен дом, но има уютен дом  

2771

 Често в желанието си да обзаведем перфектно правим грешки, които ни костват уюта и комфорта на дома. Дори да инвестираме много пари, в крайна сметка се оказва, че не постигаме онзи чар и топлина на жилището, за които мечтаем. Ето няколко грешки, които правим в декорацията и как да ги преодолеем.

1. Всичко съвпада

Понякога на пръв поглед несъответстващите неща се оказват по – ефектни и добавят драматизъм и характер.

2. Изхвърляте всичките стари вещи и заменяте с нови 

Може да имате най-блестящата къща, но и най-тъжната. Вие не живеете в шоурум. И не би трябвало. Ако наистина не харесвате някоя вещ не е задължително да я замените с нова. Търсете винтидж декорация, с различно излъчване.

3. Купувате само най-хубавите антики за вашата къща

Малко хора се чувстват комфортно да живеят в стая с ценни мебели от тъмно дърво и ориенталски килими. Разбира се, това е проява на добър вкус, но къщата ви ще изглежда така, все едно живеете в друг век. Затова смесете модерно с антично и изберете удобни за сядане мебели.

4. Купувате вещи и мебели само в един цвят

Монохромното може да изглежда като идея за модерна декорация и ефект, но е скучно. Затова смесвайте. Не блокирайте стаите в къщата, а ги раздвижете и добавете интересен ефект. Ако се колебаете за цветовете, вижте и някои от нашите предложения за цветове и цветови комбинации.

5. Купувате само комплекти мебели

Безспорно има много красиви и качествени предложения за цялостно обзавеждане на стая, но за да избягате от стандартното, опитайте да комбинирате различни елементи от различни магазини и колекции. Разбира се, важно е и ефектното съчетание, но крайният резултат ще бъде  зашеметяващ.

6. Не смесвате

Използвате само два цвята в килима (или картината) при декорация на стаята. Ако искате обаче да има контраст, но да не е натрапчив, използвайте поне три цвята, като само един да бъде доминираш.

7. Забравяте стените

Изкуство – картина, снимки, арт постери…Всичко това добавя излъчване на дома и понякога дори не струва много.

Сподели: