6 вещи в дома, за които не трябва да се скъпите

За да не ви излезе скъпо

3128

Току що сте се преместили в нов дом и започвате да го обзавеждате. Наред с новите мебели, ремонта и разходите, които вървят с това, най – вероятно има и кредит, за който трябва да мислите. Какво се случва тогава? За да успеете да се справите с всички плащания, купуваме по – евтини неща за домакинството. Често обаче евтиното излиза скъпо и след време се налага да повторим, и дори потретим покупката, защото първата е била некачествена. В крайна сметка се оказва, че сме платили по – висока цена. Познат ли ви е този сценарий? Най – вероятно всеки един го е преживял под една или друга форма.

Ето защо от Apartment Therapy ни показват, кои са вещите, за които не трябва да се скъпим и в които трябва да инвестираме повече.

1. Чинии

Инвестирайте в пълен комплект чинии, чаши, купи…., които може да ползвате както в ежедневието, така и при по – специални поводи. Потърсете стил, който ще работо във всички празници и избягвайте ексцентрични и многоцветни видове.

2. Декоративни възглавници

Да, те могат да бъдат скъпи, но си заслужава. Възглавниците са чудесен начин да инкорпорирате великолепни и луксозни тъкани в стаята, при това, без да се натрапва. Гледайте на тях както на скъпите обувки или чанта от тоалета си. Точно така и те подобряват излъчването на стаята.

3. Килими

И тук, подобно на възглавниците, ще придадете неповторим вид, но в по – голям мащаб. Освен това не забравяйте, че високият клас имат по – дълъг живот и са по – устойчиви във времето.

4. Осветление

Ако трябва да изчакате за нещо, което да купите по – късно, нека това бъдат осветителните тела. Два – три месеца без полюлей, но покупка на красив и скъп модел, е по – добрата алтернатива от това, да изберете евтина или не – добре изглеждаща лампа. Само тя може да развали вида на стаята, колкото и добре да е декорирана.

5. Спално бельо

Красивите, луксозни чаршафи не само ще издържат много дълго време, но и ще се чувствате по-добре в тях. Потърсете висококачествен памук, който става по – добър с течение на времето. Все пак прекарваме в леглото една трета от живота си. Заслужава си!

6. Свещи

Може да звучи странно, но ароматът на свещ може да промени настроението ни, да добави луксозна нотка в стаята и да ни накара да се отпуснем. Както всички знаем, миризмата на една стая е изключително важен елемент, който определя тона за всяко пространство и говори за естетиката, независимо от дизайна й.

За още идеи - следвайте ни в Instagram

 

Сподели: