6 признака, че трябва да смените пералната машина

МОже и да не подозирате проблема

435

За мнозина пералнята е най-важната техника в къщата и спасява буквално часове пране на ръка. Затова е много важно да внимавате, тя да бъде винаги в  изправност и да я поддържате. Понякога се оказва, че дори и незначителни дреболии могат да се окажат сериозен проблем, на който, ако не обърнем внимание, ще ни струва много. Ето няколко от тях.

Къде да сложим пералнята?Пералнята и сушилнята заемат доста място

Издава силен шум

Ако барабанът звучи така, сякаш минава влак, очевидно има нещо нередно. Това може да е проблем с мотора или със самия барабан. Във всеки случай е по-добре да извикате специалист.

Тези неща може да изперете в пералнятаПодозирахте ли?

Използва твърде много или твърде малко вода

Остава ли вода в барабана след пране? Или напротив, смятате, че се пълни малко? И в двата случая това не е добре. Консултирайте се със специалист, за да разберете на какво се дължи проблемът.

 

Дрехите не се изпират добре

Ако забележите, че машината не пере добре дрехите, може да е време да я види специалист. Не пренебрегвайте този проблем - причините могат да бъдат доста сериозни и ако не бъдат елиминирани, може да се наложи да я смените.

Постоянно претоварвате машината

Производителите на перални машини посочват максимално допустимото ниво на натоварване. Пренебрегвайки техните препоръки, ускорявате износването на двигателя и съкращавате живота на машината.

Използвате твърде много прах

Друга често срещана причина за преждевременни повреди е използването на твърде много прах. Грешите, ако смятате, че препаратът почиства прането по-добре. Увеличаването на дозата няма да повлияе на резултата по никакъв начин, но цикълът на изплакване ще се удължи.

 

Лоша миризма

Пералните машини с предно зареждане са склонни да натрупват мухъл и мръсотия. За да предотвратите появата на неприятни миризми, избърсвайте барабаните и гумените уплътнения след приключване на прането и дръжте вратата отворена, а веднъж месечно изплаквайте машината с гореща вода и хлорирани почистващи препарати.

Как да почистим пералнята Дрехите ви няма да бъдат чисти, ако пералнята не е  
Сподели: