6 къта за четене от цял свят

Защото няма нищо по – хубаво от хубава книга и чаша чай  

606

Обичате да четете и с нетърпение чакате всяка свободна минута, за да се оттеглите с любима книга и чаша чай или кафе и да се насладите на миговете. А защо не помислите за кът за четене, в който ще може да постигнете пълна хармония и да се отдадете на любимото си занимание? Предлагаме ви няколко варианта за такива кътове, взаимствани от различни места по света. Някои от тях може да ви се сторят необичайни, други – екстравагантни. Вижте ги и може да намерите вдъхновение и за вашето място!

Неочаквано

Мястото под стълбите се превръща в уютен кът. Това, което го прави нестандартно обаче е сцената, която пресъздава – три дебели клона и столове, наподобяващи камъни създават приказна атмосфера.

Студио

Малката ниша може да превърнете и в кът за четене, а защо не и домашен мини офис. Създайте атмосфера с тапети в различен мотив, монтирайте малка масичка и добавете любим аксесоар. Този вариант е чудесен за любителите на онлайн статиите или обичат да сърфират в интернет. Ако търсите по – удобен вариант, сложете голямо удобно кресло.  

Учете малките

В детската стая също може да направите вдъхновяващ кът за четене. Заложете на удобен фотьойл (или няколко), тип пуф, подсигурете подходяща светлина и нека четенето започне….

Тайно място

Ако искате малко място за работа или такова, на което може да останете със себе си, защо не помислите за скрита стая. Превърнете нишата в място за четене, а ако имате голям вграден гардероб, отделете едното крило. Декорирайте с весели тапети.

Да живеят традициите

Традиционно и специално. Отделете ъгъл в стаята и заложете на удобни кресла, приглушена светлина, маса с питиета и ….книга, разбира се! Нека това да се превърне във вашето специално място.

Назад към природата

Дори времето да не е достатъчно топло, удобна възглавница под прозореца ще ви осигури чудесно място за четене с гледка. Семпло и много просто, но ефектно и удобно.

Read more at 

Сподели: