6 характеристики в декора, от които всяка стая се нуждае

Детайлите, които имат значение

604

Когато декорираме стая, обикновено първото нещо, което мислим е да набавим основните мебели като диван и маса за кафе, текстилни материали като килими и завеси, и не на последно място по-малки елементи като растения и свещи. Но кои са онези малки допълнителни елементи, които правят стаята да се усеща настина специална?

Ето 6 необходими функции на декора, от които всяка стая се нуждае.

vitalconcept.com

Цвят

Ако една стая е изцяло бяла или бежова може да изглежда стерилни и скучна. Монохромните схеми са чудесни, но може би е добра идея да внесете малко енергия с цветове на аксесоарите или с цветни мебели.

Нещо живо

Стайните цветя правят чудеса за пространство. Не можете да гледате зелени растения? Няма проблем! Избере някои модерни сукуленти, които са много издръжливи и лесни за отглеждане растения.

Декоративните дървета добавят височина и живот към една стая, но е вариант е да изберете и изкуствено за банята, което изглежда много реалистично.

Свежите цветя са друг хубав вариант, но те са много нетрайни. Все пак, ако държите на букет, изберете по – евтин вариант.

Нещо черно

Дизайнерите често предлагат този съвет и не е учудващо защо. Ако стаята ви се усеща като че нещо липсвам добавете нещо черно, независимо дали става дума за мебели с акцент, комбинация от рамки за картини, абажур или боядисана табела.

Текстура

Внасянето на текстура с кошници, възглавници или килим добавя интерес и малко лукс в стаята. Ако диванът има големи възглавници, но все още изглежда скучен, едно меко одеяло може да промени вида. Плетени кошници за дърва или играчки, възглавници на пода или

Книги

Трудно е да си представим стая без книги в нея. Независимо дали са на масичката за кафе, дали са да готварски книги в кухнята или кошница с детски книги в семейната стая, много лесно е да промените стаята и да й придадете по – приветлив и уютен вид.

Нещо лично

Никой не иска стаята му да изглежда като шоурум, но може би причината за това е липсата на лично излъчване. Вашият дом трябва да бъде отражение на този, който живее в него, затова се опитайте да покажете в нея ваше хоби, спомен от пътуване или да разкажете история през снимки. 

Сподели: