Вече всеки може да има „умен дом“

И да спести пари за отопление и топла вода  

1224

Доскоро понятието „умен дом“ ни звучеше като термин от бъдещето. Споменаването на иновативни и технологични уреди, които се контролират от разстояние беше едва ли не химера за повечето хора. Но не и днес. Защото всеки от нас може да живее в „умен дом“ и да бъде заобиколен от най-новите и високоефективни уреди. При това на съвсем достъпни цени и без да се налага да чака.

А ето и тайната. Уредите на TESY.

vitalconcept.com

Свикнали сме да свързваме последните постижения и технологични решения с чуждестранни компании с огромни бюджети. Българската компания TESY, обаче, може да се похвалят с не по – малко и по – иновативни предложения.

Компанията има свой собствен R&D отдел (от Research and development – проучване и развитие), който създава иновативни продукти с елегантен дизайн и има няколко забележителни  патентовани решения. При бойлерите това са PISTON Effect и вграденият турболатор, а при радиаторите – заоблените ръбове.

 

PISTON Effect е иновативно решение за конструкция на струйника, което управлява смесването на топлата и студена вода и по този начин осигурява до 15% повече топла вода. Вграденият турболатор увеличава преноса на топлина между топлообменника и водата за битови нужди с до 26%. Прекъснатият термомост, непозволяващ на топлината от горещата вода да преминава към монтажната планка и стената на банята, е част от TESY иновациите за постигане на високи ErP показатели и намаляване на топлинните загуби с до 16%.

А ето и най-хубавото. Най-модерните продукти - отоплителни уреди и електрически бойлери, могат да се контролират през Интернет, чрез приложението tesyCloud. Благодарение на него, потребителите имат възможност да наблюдават и управляват своя уред от всяка точка на света.

И ако все още се чудите как става, ето един пример - Мodecо Cloud - първият в Европа електрически бойлер, който може да бъде управляван дистанционно - от вашия смартфон или таблет. С помощта на приложението може да контролирате кога да бъде включен уредът, на колко градуса да загрее водата, да задавате броя хора, които ще го ползват. Благодарение на вградения Smart алгоритъм, бойлерът следи вашето поведение и сам изготвя режим на работа, водейки се от ежедневния ви ритъм.

Цената на подобен уред е в горния ценови клас на алтернативните модели, но изчисленията показват, че разликата в цената се компенсира за 12 месеца, при ежедневно използване от 4 членно семейство.

 

 

Сподели: