5 основни елемента на модерния дизайн на дома

И които всеки може да си позволи

5348

Всеки иска да живее в стилен и модерен дом, но не всеки има креативен подход, естетически нюх и умения да създаде такъв. Всъщност пътят за постигането му съвсем не е труден, ако знаете кои са основите за превръщането на едно обикновено жилище в красиво, елегантно и уютно място за живеене.

Вижте кои са петте ключови характеристики на модерния и красив дом.

1.  Чисти, ясни линии

Изчистените линии са характерна част от съвременния интериорен дизайн. Изберете мебели със семпли, елегантни форми, които да не натоварват пространството, а да създават усещане за комфорт, чистота и лекота.

Когато избирате мебели за модерния дом, мислете утилитарно - нека диванът да бъде място за почивка, удобен за вечерите пред телевизора и за релакс, а не да е само за декор.

Модерният интериор е комфортен, обърнат към ползвателите.

2. Неутрална, семпла цветова схема

Модерният стил залага на светла, неутрална селекция от цветове – земни тонове като кафяво, бежово, кремаво, черно и сиво. Нека те да присъстват в основни елементи като пода, мебелите, стените. Това помага да се създаде атмосфера, която лесно ще персонализирате чрез аксесоари и малки цветни акценти.

3. Естествени материали

Модерният интериорен дизайн е фокусиран върху естествени материали – дърво, ратан, лен, камък, бамбук…. Те присъстват в текстила (завеси, декоративни възглавници, килими), аксесоарите (кошници, кошове за съхранение) и декорацията.

Естествените материали дават усещане за изтънченост без усилия, с което е известен съвременният дизайн на дома. И тъй като има по-малко място за декор и орнаменти в модерния дизайн, всеки артикул трябва да допринесе с нещо функционално и красиво.

4. Техника

Какво е един съвременен дом без високи технологии? А какво е един дом без телевизор? Но не какъв да е, а телевизор, който да се превърне в бижуто на дома. Точно като The Frame 2021, който е част от лайфстайл гамата телевизори на Samsung.

Този телевизор е красиво допълнение към всяка стая, без значение дали е включен, или е изключен. Как може един телевизор да изглежда добре, когато не работи? Това, което прави The Frame 2021 уникален, е, че той се превръща в истинско произведение на изкуството, когато не изпълнява функциите на стандартен телевизор. Благодарение на Art Mode The Frame 2021 се превръща във вдъхновяваща картина на любим ваш художник. Може да промените този телевизор буквално според настроението, вкусовете и предпочитанията си. За да изпълнява функциите на картина, той се предлага с различни рамки, които могат да бъдат сменени бързо и лесно от самите вас. Така може да го персонализирате, за да се впише хармонично във вашия интериор.

С The Frame 2021 нямате нужда от картина на стената. Благодарение на Art Store може да избирате личната си колекция от изкуство от най-добрите художествени галерии по света. Друго, което можете да направите, е да качите снимките си в „Моята колекция“ и да изберете от шест естетични филтъра, за да превърнете личните си фотографии в шедьоври.

И не на последно място - The Frame 2021 е много сенситивен заради сензора си за движение, който разпознава кога излизате от стаята. Когато няма никого, изключва Art Mode, за да пести енергия. Не е за подценяване и способността на The Frame сам да оптимизира звуковите си настройки според средата. Разбира се, това постига благодарение на технологията SpaceFit, която анализира обкръжаващата среда в помещението и след това автоматично калибрира звука на телевизора до оптимални настройки. Така например, ако гледате филм и се появи страничен шум от прахосмукачката или блендера, няма да пропуснете нито секунда от действието на екрана.  

Що се отнася до  другите му техническите способности, The Frame продължава да впечатлява.

С ненадминатата технология Quantum Dot и смелия контраст на Dual LED всяка сцена оживява със 100%  обем на цветовете и автентични тонове на черното.. Без значение от ъгъла, получавате невероятен детайл и текстура на картината.

The Frame 2021 буквално „сканира“ стаята. Той автоматично усеща и регулира осветлението и контраста на екрана въз основа на наличната светлина в стаята, за да можете да се наслаждавате на съдържанието по най-добрия начин. С функцията Multi View можете да гледате два потока със съдържание на екрана, а с приложението SmartThings безпроблемно пренасяте и пускате любимите си видеоклипове, музика и снимки на големия, красив екран. 

5. Изкуство

Независимо дали става дума за елегантно постмодерно произведение или привличаща вниманието скулптура, изкуството е важно за вида на един съвременно изглеждащ дом. Една картина може да се превърне във фокусна точка, да внесе цвят и да създаде усещане за лукс в стаята. А най-хубавото е, чрез избора си може да покажете вашия личен стил и вкус. Сдобиете ли се веднъж с The Frame 2021, може да си позволите да спрете да мислите как да декорирате дома си, защото той ще свърши тази работа вместо вас. Можем да обобщим, че с инвестиция в The Frame 2021 вие получавате ненадмината QLED технология и над 1400 картини, които всеки ден да красят вашия дом според настроението ви.

Модерният дом няма да е същият без The Frame 2021. А вашият дом го заслужава!

 

 

Сподели: