4 решения за обичайните стилистични проблеми

Ремонтът на дома не трябва да се превръща в стрес  

730

Когато правим ремонт у дома, често сме изправени пред различни дилеми, които като че спират работата ни и ни карат постоянно да се питаме, правилно ли постъпих, това най-добрият избор ли е, дали не сгреших нещо?

Ето защо от RealLiving правят селекция на някои от най-често задаваните въпроси и предлагат решение за всеки въпорс.

vitalconcept.com

Как да използвам райетата и шарките в малката стая?

Решение: Има много начини, по които можете да използвате райетата, без това да се набива прекалено на очи, но ще помогне да направите стаята да изглежда по – голяма. Изберете стена – акцент и сложете райта или шарки само там. Ако искате да смесите различни модели, изберете един основен и един вторичен модел и ги използвайте в по-малки пропорции.

Например, вашият основен модел може да бъде флорална завеса, докато възглавниците да са на ивици или точки. Уверете се, че използвате модели в подобна или координираща цветова палитра, за да запазите хармонията в интериора.

Съвет: Използвайте хоризонтални ивици по стената, за да създадете илюзията за по-широко пространство в тясна стая.

Как мога да използвам винтидж елементи в модерната стая?

Решение: Нека си го признаем. Имате мебели, които носят прекалено голяма сантиментална стойност, за да ги изхвърлите. Бързото решение е да направите реконструкция и да рециклирате. Всяка мебел може да се актуализира, за да се вмести в новия интериор, без значение дали говорим за нова боя или нова тапицерия.

Как да създам галерия на стената, без да изглежда пространството претрупано?

Решение: Подредбата на много рамки на стена може да бъде доста объркващо, особено ако не знаете откъде да започнете. Определете две или три големи рамки, които ще използвате като фокусни точки, за да привлечете окото и разпръснете различни размери около тях, за да създадете интересна микс и баланс.

Центърът на целия комплект трябва да бъде поставен на нивото на очите, което обикновено е на 1,5 метра от пода. Можете да започнете с това измерване, за да можете да поставите първата си рамка на стената. Ако не сте сигурни как ще изглежда, направете шаблони и ги сложете на стената.

Как да организирам рафта, пълен с аксесоари?

Решение: Твърде много аксесоари могат да направят рафта или библиотеката да изглежда претрупана. Важен съвет е да изберете само един вид аксесоари и да се придържате към тях. Избягвайте натрупвате прекалено много.

Общо правило, което можете да следвате, е да се придържате към нечетен брой - изберете три или пет елемента с различни размери, цветове и текстури, след това да ги смесете и да ги подредете на един рафт. Създайте интерес чрез наслагване на аксесоарите, вместо да ги подредите в една редица.

 

Сподели: