10 тенденции, от които трябва да се откажете през 2017 г.

Или какво няма да е на мода през тази година  

5160

Месинг

Този метал със сигурност може да даде лъскав акцент на дома, но модата му отминава. Ако все пак ви харесва и не искате да го пренебрегвате, заложете само на малки акценти с него.

Крушки с жички

В тях има особен чар и ретро излъчване, евтини са, но са и доста енергоемки. Заменете ги с LED.

Изцяло бели стаи

Вместо безупречно бял интериор, 2017 г. идва с цветове и различни мотиви в текстила, а стените ще бъдат в тъмно синьо. Новото съвременно идва с нов почерк.

Индиго възглавници, индиго одеяла, индиго ...

Този нюанс е навсякъде през последните няколко години, но сега тяхното време свършва. Ако искате да играе с различните нюанси, използвате комбинация от сини тонове, дори да има и ръчно изработени индиго щампи.  

Остри ръбове

2017 ще бъде годината на заоблени ръбове и завръщане на кръглите мебели. Комфорт и мекота във всичко.

Направи си сам

Не ни разбирайте погрешно. Знаем, че един направи си сам уикенд може да бъде много забавен, но когато всичко у дома – от дивана до саксията е ваше дело, вече става демоде. Ръчно изработените занаятчийски предмети са тези, които ще властват през тази година.

Матирани метали

Като част от цялостната тенденцията към индустриалния декор, през 2017 г. ще бъдат актуални лъскавите метали  - мед, бронз и злато са на мода.

Лъскави стаи

Домът на 2017 г. ще бъде изпълнен с текстури, меки платове, обеми. Забравете за всичко излъскано, фалшиво и плоско. Време е да усетим емоцията, която домът носи.

Извънгабаритни мебели

Мястото започва да има все по – голямо значение за собствениците, затова забравете за големите мебели. Малките и семпли модели ще властват през 2017 г.

Шеврон

Зигзагообразната шарка също вече изживя своето време. Изглежда евтино и е демоде. 

Сподели: