10 неща, които не перете в перална машина, но грешите

Тя може да улесни живота ви повече отколкото очаквате

14658

Гледаме на пералнята като на стандартен уред, който присъства във всеки дом. И знаем, че може да разчитаме на нея, за да изперем дрехите, кърпите, спалното бельо…. Но знаете ли, че вашата перална машина ще ви помогне повече, отколкото можете да си представите? Например да перете завесите за душ, гумени килими или дори кожена чанта.

Полезни джаджи за пранетоВ помощ за мокротото помещение  

И това не са най-изненадващите неща, които можете да поставите тук, без да се страхувате, че ще се поразят.

Ето още няколко изненадващи неща, които може да пуснете следващия път.

11 съвета за прането, с които ще направите дрехите си блестящи и свежи И ще улеснят работата 

Спортна екипировка

Спортните аксесоари (като постелка, ленти, наколенки) винаги се замърсяват и абсорбират потта по време на тренировка, но много хора забравят или просто не знаят как да ги измият. Най-лесният начин е да използвате пералня: поставете ги в мрежеста торбичка или калъфка за възглавница, използвайте мек почистващ препарат и изберете деликатния режим на пране. Можете също да изперете и фитнес чантата тук.

Килимче за йога и баня

Гумени килими също се нуждаят от редовно почистване. Просто ги поставете заедно с няколко кърпи в пералната машина, изберете деликатния режим и не използвайте препарат. Не забравяйте, че тези продукти трябва да се перат само в студена вода.

Плюшени и пластмасови играчки

В любимите играчки на детето има огромно количество бактерии, затова е важно да ги миете редовно. Първо се уверете, че играчката съдържа синтетични влакна, след това я сложете в пералня, използвайте 2 пъти по-малко перилен препарат от обикновено и изберете деликатния режим. Същите правила могат да се прилагат за пластмасови и силиконови играчки (сложете  ги в торбичка).

Кожени и чанти за пазар

Все повече хора избират торби за многократна употреба вместо найлонови. Те обаче също трябва да се перат, само използвайте мек почистващ препарат, деликатен режим и ниска температура. Можете да следвате същите правила за изпиране на кожена чанта.

Завеси за душ и гъби за баня

Гъбите за баня и завесите за душ също могат да се перат в пералня. За по-добри резултати поставете всички тези артикули в пералнята с няколко кърпи. Използвайте малко количество препарат и изберете стандартния режим на пране.

Легла на домашни любимци и каишки

Преди да го изперете, почистете леглото на домашния си любимец и поставете каишката в калъфка за възглавници. За тези елементи използвайте стандартния режим на измиване.

Ботуши и маратонки

Преди да поставите маратонките си в пералната машина, отстранете мръсотията и връзките и ги сложете в мрежеста чанта. За по-добър ефект измийте спортните обувки заедно с няколко кърпи в студена вода, като използвате деликатния режим.

Бейзболни шапки и аксесоари за коса

 

Трябва да измивате тези артикули в студена вода, като използвате деликатния режим и мрежеста торбичка. Има изключение от това правило: не перете бейзболната си шапка, ако козирката е от картон.

Подложки за мишката и клавиши на клавиатурата

 

Клавишите на клавиатурата могат да се мият в специална чанта или калъфка за възглавници. Освен това не забравяйте да перете подложката за мишка - това е едно от най-мръсните неща в дома ви. Изберете деликатен режим и топла вода и след това я подсушете.

Кухненски аксесоари

Ако вашите силиконови подложки и тави не са мазни, можете да ги перете заедно с други дрехи или отделно в топла вода с няколко хавлии.

Хитри „направи си сам“ идеи с щипки за пранеОт органайзер до ваза
Сподели: