Тези коридори правят удивително първо впечатление

Акцентът е важен в малкия коридор

1485

Ако някои от нас са щастливци да разполагат с голям и широк коридор в дома си, други трябва да се задоволят с тесен ъгъл или малко пространство, което да действа като такъв. За щастие дизайнерите имат десетки стилни и идейни решения, които дават решение за тази така важна зона.

Как да променим вида на коридораИдеи, които вдъхновяват  

И за да ви докажем, че първото впечатление е най – важно, ще ви покажем в две статии, колко елегантен и удобен може да бъде малкия коридор, дори и да е само метър на два. Целта е да акцентирате върху определен детайл, да създадете фокусна точка, да откроите елемент или аксесоар, мебел, който вашите посетители да запомнят.

Арт произведение като акцент

Идеи за малкия коридорПревърнете го в продължение на стаите у дома

Без значение дали закачите галерия над маса конзола , подредите няколко снимки на нея, сложите огледало в стилна рамка или боядисате вратата в нестандартен цвят, няма как да не грабнете вниманието. Ако искате нещо модерно и различно, заложете на геометрична стена.

Всичко под контрол

Пейка, която се удвоява като рафт или обикновен метален открит рафт са достатъчни, за да подредите ежедневните вещи.

Погледнете към пода

За да отклоните погледите от малките размери, акцентирайте върху определен елемент – в случая пода. С геометрични фигури, красиви плочки или пъстър килим, изборът е ваш.

Черното има значение

Малкото пространство не означава, че няма място за черно в него. Само вижте тези малки антрета, които са пример как с достатъчно количество светлина, всеки цвят е възможен.

Маса или скрин – да, и то в коридора

Ако някой ви е казвал, че единственото място за скрина е в спалнята, забравете. Той намира чудесно приложение и в малкия коридор. В него има достатъчно място, за да подредите багажа, а върху плота може да организирате аксесоари като ключове, очила,  да сложите кутия а пощата….

 

А малка маса до входната врата е толкова артистично и стилно решение, че няма как да го пренебрегнем.

Закачете

Те са евтини, разнообразно по цвят, стил и материали и са чудесни за малкия коридор. Кукичките могат да ви решат много проблеми и помагат за перфектната организация на помещението.

 

 

8 чудесни идеи за малкия коридорОттук започва вашия дом
Сподели: