10 неща, които унищожават уюта у дома

Малка грешка може да развали цялостнот усещане

3995

Уютът е онова особено усещане на удобство, комфорт, сплотеност и топлина у дома. Всеки има свои различни определения и разбирания за уют и се стреми да ги приложи в дома си. Създаването на такова жилище не става изведнъж, понякога може да отнеме и години, за да достигнем до онази зона на комфорт, която ни кара да се чувстваме „у дома“.

15 интересни интериорни решения за домаОстроумни и оригинални идеи за дома!

Понякога обаче само неправилно подбрана мебел, аксесоар или неволна декоративна грешка, може да унищожат уюта на жилището ни. Как да запазим атмосферата и да се радваме на красива и удобна къща? Вижте най-често срещаните грешки, които пречат на комфорта.

1. Десетки дребни вещи и сувенири 

Тайните на интериорните стилисти при обзавежданетоВижте триковете на дизайнерите

Декорации, кутии, декоративни фигурки, вази ... Ако сте събрали голяма колекция от малки сувенири и сте ги подредили по секцията  махнете ги. Малките неща, поставени из цялата стая, създават усещане за дискомфорт и правят почистването трудно. Безмилостно се отървете от счупените неща - смята се, че те носят отрицателна енергия.

2. Неправилно съхранение

Комфортът предполага удобство. Наредени кутии в огромни кули, чанта с  опаковки, пластмасови кутии на масата, неоправено легло….Всички тези малки неща създават ненужна суматоха в къщата и причиняват усещане за хаос.

3. Офис мебели и аксесоари

Дори да работите у дома, не превръщайте дома си в офис. Старайте се да прибирате всякакви папки, консумативи, документи. Ако имате кът за работа, поддържайте го максимално чист и удобен и го интегрирайте в общия интериор на дома.

4. Липса на единен стил

Къща, която е пълна с вещи от бит пазара или с разнообразни неща, донесени от пътувания, подарени от приятели, събирани, напомня на момиче, което е облякло всички красиви неща наведнъж. Не всички неща, скъпи на сърцето обаче, се вписват в концепцията за интериора, така че понякога трябва да се жертвате нещо. Никой не ви казва да изхвърлите спомените си. Просто определете един стил и го следвайте. Ако не може да решите какво да оставите, групирайте вещите си по вид и ги сменяйте на определено време.

5. Къща като от каталог

 

Дори да сте намерили на страниците на списанието вашия дом мечта, не се стремете да го постигнете. Да, всички къщи, които са снимани там са изключителни и красиви, но в тях няма живот. Виждали ли сте кухня с вещи по плота? Или хол с одеяло на дивана и небрежно хвърлена книга на масата? Видяхте ли чинии, които да съхнат или играчките на децата по пода? Това дава живот на един дом. Не се стренете към каталожен дом, заимствайте идеи, но съградете ваш.

6. Неоправен коридор

Знаете, че входната зона дава първо впечатление за дома ви. Приберете дрехите, които не носите и излишните обувки. Украсете с картина или ваза. Нека гостоприемството ви се усети точно тук.

7. Отворени рафтове в кухнята

Отворените рафтове в кухнята, които дизайнерите и домашните блогъри обичат толкова много, всъщност се превръщат в магнит за прах. Няма сила, която да може да премахне този проблем, а безупречният вид трябва да ви бъде фиск идея, ако искате да имате уютна кухня. Затова помислете внимателно преди да инвестирате в подобни рафтове и се замислете дали класическият вариант не е по – добър.

8. "Гол“ прозорец

Колкото и красива гледка да имате, не е допустимо да не сложите завеса или щори. Те създават особено усещане за уют и допълват атмосферата в една стая.

9. Занемарени вътрешни растения

"Зелените приятели" създават комфорт само когато са добре поддържани. Изсъхнали листа, стари и мръсни саксии, напукани чинийки със следи от влажна земя ... Гледайте на стайните растения като на красив аксесоар, грижете се за тях и те със сигурност ще ви очароват с цъфтящи и буйни зеленина!

10. Неприятна миризма

Нашето обоняние е силно свързано с мисловния процес и асоциациите, така че не пренебрегвайте неговата роля. Редовно изхвърляйте боклук, внимавайте за миризми от хладилника, проветрявайте. Изберете аромат за къщата, който ви харесва. Не е ли хубаво, ако веднага щом преминете прага, обонянието изпраща сигнал към мозъка: “Аз съм у дома! Всичко е красиво!“.

Интериорни идеи, които ще изведат дома ви на ново нивоНеобичайни и доста екстравагантни решения, които ще събудят вдъхновението ви
Сподели: