10 необичайни ъглови рафта

Те внасят разнообразие в пространството

999

Незнайно защо, но ъглите се пренебрегват често в жилищното пространство и като цяло в интериорния дизайн. Което е жалко, защото имат толкова много потенциал. Но не си мислете за скучните ъглови рафтове. Те могат да бъдат сложени по различни и невероятни начини, с които да промените интериора като цяло.

10 приложения на ъгловите шкафовеНезависимо дали живеете в голяма къща иливашето гнезденце в малко, винаги има места, които са неизползваеми и с няколко свежи идеи може да намерите приложения за тях. Като например ъглите, които ви...

Вижте идеи за нестандартни рафтове, които ще ви вдъхновят и за вашия интериор.

Ъгловите рафтове създават перфектния преход между тези две съседни кухненски стени, всяка със своя отделна функция. Те са извити, което им придава приятен вид, а наред с това и се съчетават безпроблемно.

15 ъглови мебелиСпестете място

Това всъщност е малко повече от няколко рафта в един ъгъл. Това е цяла ъглова библиотека, която се възползва от това малко кътче до стълбите. Рафтовете рамкират вратата и отиват доста високо, което води до страхотната визия на мястото.

Не само вътрешните ъгли могат да държат рафтове. Външните също са чудесни. Това всъщност ви дава възможност да се възползвате от тези неудобни оформления.

Ето още един чудесен начин да поставите рафтове около външните ъгли, за да създадете безпроблемни преходи и гладки връзки между пространствата или да подчертаете оформлението на дадено пространство.

Ако искате да промените малко декора, може да издълбаете ъгъла, за да поставите вътрешни рафтове. По този начин пак ще спестите място и ще използвате ъгъла от двете страни.

Мебелите също имат ъгли и това ни дава някои идеи. Не би ли било готино някои рафтове да бъдат прикрепени към един от ъглите на кухненския остров. Може да изглежда футуристично и всъщност е и практично.

Най-доброто място за добавяне на ъглови рафтове също би трябвало да бъде кухнята. Това е мястото, където искате да увеличите максимално пространството за съхранение и където искате всичко да е добре организирано и лесно достъпно.

 

Ъгловите рафтове също са наистина чудесни за проекти с отворен план, където могат да помогнат за дефиниране и очертаване на определени области или да добавите слоеве към иначе простото оформление.

Ъгловите рафтове не са само малки детайли за акцент, които добавяте към пространство. Те могат да бъдат основната характеристика в една стая. В такъв случай може да искате рафтовете да бъдат проектирани по поръчка, така че да пасват идеално на пространството.

 

Как да запълним ъгловите стени в холаПросторни и функционални решения за комфортен интериор 
Сподели: