Завеси за спалня: 10 различни опции, които трябва да видите

Вашата спалня ще изглежда като нова  

474

Завесите създават уют, предпазват от слънцето и правят една стая по-красива. В спалнята всеки текстил и завеси са особено важни, защото там често няма толкова много мебели. Вижте 12 опции за завеси, които са идеални за спокойната среда на тази стая.

1. Ленени завеси

Естествените полупрозрачни материи са много често срещан избор за спалнята, а бельото е начело сред тях. Изглежда страхотно във всеки цвят и не изисква някакви шарки или десени, защото самата текстура е най-красива.

2. Ярки контрастни завеси

Ако интериорът на спалнята е монохромен и лек, което се случва много често, тогава завесите могат да добавят яркост и добро настроение.

3. Завеси с необичайни помпони

Ако самите завеси са в неутрален цвят, е добре да имат необичайни, ярки акценти, които да привличат вниманието.

4. Завеси с шарки

Не се страхувайте от ярки щампи, основното е, че техните нюанси да се повтарят някъде другаде в интериора на спалнята.

5. Завеси с неочаквани цветове

Обикновените завеси или завеси със семпли щампи могат да бъдат всеки цвят, който не се среща никъде другаде в интериора.

6. Тъмни завеси

И все пак основната цел на завесите е да предпазват стаята от слънцето. Ако стаята гледа на юг или изток, дебелите тъмни завеси определено ще ви бъдат полезни.

7. Пастелни завеси

 

Не искате твърде много внимание към детайлите или просто искате да създадете благородна монохроматична визия? Изберете всички нюанси на бежово и други деликатни естествени цветове.

8. Двуцветни завеси

 

Не забравяйте, че може да има няколко слоя завеси и те могат да бъдат от различни тъкани и да имат различни нюанси.

9. Завеси от различни материи

Ако не знаете какво искате - яркост, шарки или пастели, тези завеси са точно за вас. Можете да осъществите всичките си мечти наведнъж.

10. Завеси, които да пасват на интериора

 

Едноцветен интериор, макар и да не е бял или бежов, е идея за смелите. В този случай всичко може да бъде оцветено: стени, таван, мебели и завеси също. Основното нещо е да съчетаете всичко.

 

 

Сподели: