За декора на малката спалня

За декора на малката спалня

Малка спалня? Вече сте се примирили с нея, но как да я декорирате?

Всяка стая се нуждае от фокусна точка или привличащо вниманието място. В спалнята обикновено това е леглото или таблата. Ако пък имате хубава гледка, тогава акцентирайте на прозореца.

Или разполагате с красиво кресло? Нека то да бъде водещият елемент.

Когато декорирате малката спалня, изберете само едно нещо, на което искате да акцентирате, за да не претоварите окото. Така ще създадете хармонично и сплотено помещение, излъчващо уют и чар. Ето и още няколко съвета за декорацията на малката спалня.

Не прекалявайте с размера на вещите

Може да е изкушаващо да купите възможно най-голямото легло, но това може да „задуши“ стаята. Изберете модел с повдигнати крака или такова без тапицерия, за да изглежда стаята по – отворена.

Място за багажа

Когато декорирате малки спални, всеки квадратен сантиметър е потенциално съхранение. Сложете кутии с дрехи, които не носите сега под леглото, възползвайте се от пространството над гардероба. Използвайте скрина като нощно шкафче,  а на стените може да окачите рафт за книги. В гардероба използвайте органайзери, за да оползотворете максимално мястото.

Възползвайте се от възможности в малка спалня

Потърсете начини да направите малката спалня специална. Украсете с хубави материи и изразителни шарки. Изберете интересно осветление, като очарователен полилей или скулптурни лампи. Може да изберете и висока табла в ярък цвят, която грабва вниманието. Подчертайте своя стил с произведение на изкуството. Целта е това, което изберете да ви радва и да ви носи усещане за спокойствие и наслада.

 Светлина

Ако досега сте били с тежки и тъмни завеси, дали не е време да преосмислите това? заложете на по – ефирни и леки материи. И следвайте старото правило – закачете ги възможно най – близо до тавана, за да създадете усещане на по – висока стая.

Нощно шкафче

Когато търсите шкафче, опитайте са използвате наличните малки мебели като такова. Ако не разполагате, сложете плаващ рафт, който не заема ценно място на пода, но осигурява площ за най – необходимите неща.

Заоблени ръбове

Когато декорирате малка спалня, изберете мебели със заоблени ръбове. Тя ще заема по-малко площ и ще разширят малко мястото за преминаване.

Стил

Проявете креативност с оформлението на мебелите! В тази стая леглото леко припокрива двата прозореца, но осигурява достатъчно място за преминаване. Просто не забравяйте да преместите мебели на няколко сантиметра от прозореца, за да направите място за щори и завеси.

За още идеи за дома последвайте ни в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...