Трикове при обзавеждане на спалнята

Какво съветват дизайнерите  

3524

Спалнята освен, че е мястото, където си почиваме и релаксираме, е и пространството, на което може да изразим нашия стил и вкус. Затова, когато обзавеждате вашата спалня, не се страхувайте да декорирате по – смело и различно, покажете вашата индивидуалност и оставете личния си почерк. 

И все пак оформянето на стилна, уютна и комфортна спалня не е лесна задача. Ето няколко експертни съвета, които могат да ви помогнат при декорацията й. 

Направете я величествена

Спалните са специални места и затова я обзаведете така, че да буди възхищение у вас. Ако не искате фокусът да е върху леглото, помислете за стената зад леглото.

Без зона за работа

Това е място за почивка и релакс, за презареждане на батериите. Затова бюро, книжа, документи или компютър нямат място тук.

Семплост

Изберете интересна табла за леглото или картина, но не и двете. Колкото по – семпло, толкова по – добре.

Планирайте умно

Не претрупвайте леглото с възглавници, 3-4 са напълно достатъчни. Прекалено многото не само ще създадат чувство на претрупаност, но и не са естетически. Съобразете размера на нощното шкафче с височината на леглото за максимален комфорт.

Аксесоари

Една спалня не е завършена, ако няма нощни шкафчета и лампи. Тези елементи дават баланс и създават уют на помещението.

Къде да позиционираме леглото

Това, къде ще сложите леглото е от решаващо значение за гледката, която ще се открива. Затова помислете внимателно къде искате да го позиционирате. 

Сподели: