7 идеи за ефективно съхранение в спалнята

За които не сте и подозирали

2809

Незнайно как, но спалнята е стаята, което успява да привлече учудващо много предмети и да се превърне в свърталище за всякакви вещи. И колкото да се стараете да намалите хаоса, все не ни достига мястото. За щастие има няколко лесни начини, с които може да решите този проблем. Вижте какви съвети ни дават експертите на Goodhouskeeping.

Направете почистване

Преди всичко е време да се отървете от всичко, което не носите, но запълва ценно място. Бъдете безмилостни. Ако има дрехи, които не сте обличали в продължение на една година, вероятно има основателна причина – подарете я. Ако имате купища списания до леглото си, направете снимки на телефона си на статии, които искате да запазите и след това ги рециклирате. Опитайте се да избегнете сантименталностите - не е нужно да държите купчината от стари картички за рожден ден, които никога не сте гледали.

Избирайте внимателно леглотоМислехте, че леглото е просто ... легло? Не. Ако сте разумни, можете да имате както супер удобно място за сън, така и скрито място за съхранение, за което никой никога няма да разбере.

Вземете максимума от вашия гардероб

Да се подреди гардероб е изкуство. Ако имате възможност изберете (или си поръчайте) такъв, на който да има достатъчно рафтове и места за висящи дрехи. Помислете и за чекмеджета, в които да държите бельо, както и за вариант, в който да сложите висящ органайзер за колани, шалове, вратовръзки…

Купете стар куфар за нощно шкафчеНощните шкафчета могат да бъдат една от тези мебели, които заемат значително пространство, без да дават много полза. Затова идея е да потърсите винтидж куфар в някой антикварен магазин. Сложете му стойка и нека той да се бъде вашата масичка. Къде е тайната? Може да го напълните с куп вещи, които ще бъдат на ръка разстояние.  

Използвайте пространството над вратата на спалнята

Вратата на спалнята ви не е просто част от стената. Затова се възползвайте от мястото около нея, за да сложите открити рафтове. Там може да подредите книги, сувенири, снимки…

Закачете нощното шкафче

Ако ви трябва повече площ на пода, нещо хитро и много идейно е да….закачите нощната масичка. Пример за такава е обикновена дъска, която трябва да лакирате и закачите с въжета. 

Сподели: