Преобразете спалнята с пет лесни стъпки

Как тя да бъде едно по – щастливо място  

1714

Казват, че ако трябва да преобразим една стая в дома и да я направим по  – комфортно и уютно място, нека това да бъде спалнята. Все пак това е мястото, в което си почиваме и се възстановяваме, затова си заслужава да му обърнем повече внимание, за да бъде тя нашият личен рай.  Вижте няколко лесни стъпки, с които ще постигнете това.

Намерете място за всичко

Ако всичко си има място, ще бъде много по-лесно да почистите, дори и след тежък ден. Освен това така ще имате пълна организация и няма да се лутате в търсене на някое бижу, дреха или обувки.

Отделете си „зона за разхвърляне“

Ако не сте от тези, които могат да държат подредено и да прибират дрехите, веднага след като ги съблекат, направете си място, на което да трупате. Нека това бъде гардероб или дълбоко чекмедже. Просто следвайте две условия – не оставяйте нищо навън, нека отива на определеното място и го подреждайте поне веднъж седмично.

Дръжте само неща, които обичате

Ако в спалнята ви има нещо, което не ви харесва – аксесоар, мебел, картина…изхвърлете го. Няма нужда да си навличате неприязън и да го гледате или ползвате, при положение, че ви отблъсква.

Не претрупвайте

Създайте си правило да имате само по едно – две неща в спалнята – две лампи, един скрин, едно кресло….не е необходимо да превръщате стаята в бункер. Колкото повече обем, светлина и въздух, толкова по – добре.

Наслада за всички сетива

Когато влизате в спалнята, трябва да ви накара да се усмихнете. Затова сложете спално бельо в любимите си цветове, с материи, които харесвате и не забравяйте да поддържате въздуха свеж. Цветя, ароматна свещ или просто хладният вечерен въздух са важни за релаксиращата атмосфера в стаята. 

Сподели: