Полезни идеи за създаване на гардеробна в малка спалня

За да има място за всичко 

2468

За много хора наличието на място, на което да се преобличат и да държат дрехите си – тип гардеробна, е важна и неразделна част от къщата. В апартаментите с ограничено пространство обаче винаги възниква въпросът къде да поставим голямо количество дрехи и дали не си струва да се ограничим  гардероб. Истината е, че няма нужда да си отказвате удоволствието да организирате съблекалня. Въпросът е да знаете как.

Ето няколко идеи, които може да ви бъдат от полза:

1. Полускрита зона

Ако стаята има малка ниша, която е неудобна за използване за работно място или легло, съблекалнята е чудесен авриант. Той няма да бъде напълно скрит, но няма да заема основното пространство на стаята, като по този начин визуално изравнява периметъра му. Тук е много удобно да съхранявате всички необходими неща, а може и да поставите голямо огледало.

 2. Отворена съблекалня

Модерният интериор позволява всякакви свободи. Например изобщо не е необходимо съблекалнята да се скрие; тя може да бъде интегрирана в общия стил на заобикалящата среда. Големият килер до тавана с отворени рафтове, уютно осветление и хармонично монтиран декор ще бъде отлично допълнение към всяка модерна стая, особено студио.

Полезна информация: В стая с отворен план или студио, такава съблекалня може да играе ролята на преграда за зониране на пространството.

3. Голяма отворена съблекалня

Отвореният гардероб не трябва да бъде голям колкото гардероб. Напълно възможно е да го направите по-ефирен и спокоен. В тази версия рафтовете в контрастен цвят са поставени директно на стената. Достъпът до всички неща е удобен, а самата съблекалня е разположена в малка ниша, която може да се събере в стаи с нестандартно оформление.

4. Съблекалня, която заема минимум място

Тази идея определено може да бъде съживена във всяка стая, дори много малка. Заема дори по-малко място, отколкото ако обичайният голям шкаф е поставен в стаята. И тази идея също оставя повече „въздух в пространството“, без да го претоварва и затрупва с масивни мебели и ненужни прегради.

Всичко, от което се нуждаете, е да поставите рафтове и плъзгащи системи директно на стената и след това да фиксирате алуминиева тръба под тавана, за да закачите завеси върху нея. По всяко време завесите могат да бъдат напълно отворени и съблекалнята ще бъде скрита от любопитни очи.

5. Работа на огледала

За да не се прикрива свободното пространство и да не се прави стаята много по-малка, съблекалнята може да бъде поставена в малка ниша, която след това е покрита с масивни огледала. С помощта на такава проста, но ефективна техника е много удобно да разделите пространството, което визуално дори става по-голямо. Основното е, че вратите на съблекалнята са изцяло представени от огледала без чертежи и допълнения и тяхното рамкиране не е в силен контраст с дизайна на стената.

6. Ъглова съблекалня

Отлично стилно и оригинално решение за тези, които не се страхуват да експериментират. Съблекалнята е разположена в ъгъла, а под определен наклон има врати, които я затварят. Благодарение на това решение стаята придобива изцяло нови ексклузивни очертания, а съблекалнята се оказва доста просторна.

7. Интересно решение

Дори плъзгаща се врата с непълни вложки от дърво може да действа като ограда за съблекалня, разположена в ниша. Полупрозрачната ограда не позволява да се вижда съдържанието на съблекалнята, но в същото време прави пространството по-свободно и отворено.

 

 

Сподели: