Откриха тайна спалня в метрото в Берлин

Източникът на снимките остава в тайна

1627

На пръв поглед тази стая може да се намира където и да било. Снимките й достигнаха до германските медии тази седмица. Стаята включва единично легло, малък стол, цъфтяща юка и картини от магазин за евтини стоки, висящи по стени, облепени със също така евтини тапети.

Вгледайте се малко по-добре. Ще осъзнаете, че има нещо много странно в тази стая.

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Погледете графитите и мръсния метален парапет. Тази стая не се намира къде да е.

Всъщност тази тайна спалня се намира в един от тунелите на германското метро. Произходът й е пълна мистерия.

Намира се близо до линията на метрото U9. Дори служителите на метрото не са знаели, че съществува до миналия декември.

Открита е по време на обичайна инспекция от органите по безопасност.

Мястото, съдейки от снимките, изглежда едновременно страховито и омагьосващо.

Снимките на стаята са изпратени до германските медии от анонимен източник. Вероятно заснети от някой от хората, участвали в инспекцията. Със сигурност обаче този човек не е имал разрешение да ги представи публично.

Но кой е създал тази стая? Дали не е човекът, който е изпратил снимките?

До този момент отговорите на тези въпроси остават неизвестни.

В социалните мрежи се пораждат различни идеи - дали това не е стая на студенти, които спестяват пари от наем. А може би на някой ексцентричен художник?

Сред най-допустимите предположения е това, че стаята е създадена от човек, който е участвал в обрисуването на Берлин с графити.

Правенето на графити по влаковете и станциите на германското метро е актуално и до днес. Хората, които участват в този процес, е възможно да са познавали изключително добре тунелите.

Според компанията, която стопаниства метрото, Berliner Verkehrsbetriebe, откритието е стряскащо. По думите им да се живее на такова място е изключително опасно. Няма момент, в който електричеството да е изключено. А то минава отвсякъде.

Ако някой е способен да завлече маса, легло, стол, лампа и телевизор в тунелите на метрото, системата за сигурност категорично не работи. А това поражда много неприятна чувства у гражданите на Берлин.

Възможно ли е това да не е единствената тайна стая?

Сподели: