Кухня и спалня в едно – как да съчетаем

Двете помещения могат да бъдат и в една стая 

728

Когато обитаваме много малко жилище, комбинацията на кухня и спалня не е нещо необичайно. Но това не означава, че помещението не може да бъде уютно, удобно и функционално. Просто трябва да използвате няколко съвета за дизайн.

Как да извлечем максималното от къща с една спалня?Как 4-членно семейство живее в дом от 50 кв. метра с една спалня

1. Купете висококачествен мощен абсорбатор и винаги гответе с него, за да не се разпространят миризмите из целия апартамент.

2. Инвестирайте в най-тихите домакински уреди, за да не смущава бръмченето  съня ви.

5 начина да комбинирате всекидневната с домашен офисХитро решение за работещите от дома

3. Не забравяйте да се съобразите с хигиената. Например, текстилът трябва да бъде възможно най-практичен, а тапицерията на мебелите, която sa в кухнята, да се пере.

4. Домакинските уреди, трапезарията и работните помещения трябва да бъдат разположени възможно най-далеч от леглото. В идеалния случай те трябва да бъдат разделени един от друг чрез параван или по друг метод за зониране, така че да имате лично пространство.

5. Ако апартаментът е малък и всички прозорци са обърнати на север, трябва да се погрижите за светлината - това ще направи стаята визуално по-голяма. За да не претоварвате и без това малкото пространство, трябва да използвате не повече от три или четири цвята. Като основа можете да вземете бяло или бежово и да започнете от тях.

6. Не е необходимо да залагате на много декор - голям брой елементи за декорация ще създадат визуален шум и ще пречат, когато става въпрос за почистване. Няколко ярки детайли ще направят стаята по-удобна и персонализирана, което е много важно.

7. Дизайнът трябва да бъде възможно най-функционален. Също така не забравяйте за компактността и практичността – да бъде масата сгъваема, диванът да е с чекмеджета, а шкафовете - с вградено пространство за домакински уреди.

8. Прoстранството трябва да бъде зонирано не само физически, например с помощта на преграда, но и визуално - чрез цвят, декорация, текстури.

9. Трябва да се осигурят няколко сценария за осветление за различни зони: трапезария, кухня, спалня.

 

Перфектната двойка цветови комбинацииС тях ще постигнете хармония и стил у дома
Сподели: