Какво легло да изберем за спалнята

6 идеи, от които да заимствате 

333

Леглото е безспорно най – важната мебел в една спалня. При избора му е важно да се вземат предвид не само размерите му, но и дизайна. Днес на пазара има толкова разнообразни модели, цветове, материали и форми, че ни е трудно да изберем. Ето няколко идеи, които може да ви помогнат в търсенето.

Нова мода: плаващо леглоНовият тренд в интериорния дизайн – плаващите легла, се превръщат в невероятно допълнение към модерната спалня

Ако държите на класиката и не искате да експериментирате, заложете на базов или основен модел спалня. Тя се вписват в почти всеки декор и стил, отличава се с изчистена форма, ниска табла, без декор, обикновено без тапицерия и е в неутрален цвят.

С капитонирана табла

Легло във въздухаИскате ли да заспивате под звездите и да се будите от лъчите на слънцето?

Леглата с мека и капитонирана табла не губят популярност. И има причина: моделът ще се впише в интериора в модерния, класическия, западен стил или в стаят в стила на Прованс и еклектиката. Просто имайте предвид, че такава масивна табла "яде" допълнителни сантиметри.

С висока мека табла

В зависимост от стила на интериора, таблата може да бъде с различна форма, височина, с допълнителни “уши” от двете страни. Подобни легла добавят тържественост и комфорт към интериора и могат да бъдат изработени във всякакъв цвят.

Повдигнати легла

Подобно легло прави стаята визуално по – голяма, придава усещане за безтегловност. Обикновено тези легла са с лека рамка и са характерни за интериора в скандинавски и минималистичен стил.

Кръгло легло

Те са различни и много красиви, но са подходящи за голяма стая. Ако искате да придадете на спалнята си по-изтънчен и стилен външен вид, заложете на кръгло легло.

Меки възглавници в необичайни форми ще добавят уют и чар на спалнята.

Дизайнерски модели

Ако държите на нещо изключително и много различно, и ако може да си го позволите, разбира се, изберете дизайнерски модел спалня. Това означава, че тя може да е в нестандартен размер, с кожа или комбинация на текстури, с персонализирана табла, с вградена уредба, масажор, повдигащ механизъм...изобщо всичко, което ви идва на ум. Именно тя ще определя тона и стила на обстановката, а вие ще се чувстате като крал.

Под това легло се крие нещо интересноВече има решение за всички аксесоари, играчки и книги в малката стая
Сподели: