Готини начини да направите малка спалня изглежда по-голяма

Въпрос на няколко лесни трика

920

Нека бъдем честни, недостатъчното площ е чест проблем, с който се сблъскваме в спалните си. Но това не означава, че трябва да се примиряваме с тесни, претрупани или неудобни стаи. Без значение колко мъничка е тя, важно е да се чувствате комфортно и удобно. Дори мястото да е  достатъчно само за едно голямо леглото, ви предлагаме страхотни идеи, които ще направят спалнята ви по-голяма.

Предимството да имаш малка спалняДизайн, декорация и оформление е тайната на красивата малка стая  

 1. Легло в мансарден стил

Трябва ти място в спалнята? Ето няколко идеиВ спалнята мястото никога не достига

За някои от нас леглата на два етажа се свързват с детската стая. Но съвременните дизайнери възраждат леглото в по – модерен вид и предлагат изключителен избор и възвишени дизайни, които позволяват да използвате пространството отдолу.

2. Разположението на леглото е от решаващо значение.

Обичайно леглото е най-голямата мебел в спалнята ви. В резултат на това поставянето му е най-важното решение, което трябва да вземете, когато търсите  уют. Опитайте няколко различни позиции, за да установите коя работи най- добре за вас.

3. Сложете отворени рафтове.

Огромни, затворени шкафове или купчини прашни книги, натрупани в ъгъла, могат да направят помещението да се усеща малко и сиво. Отворете пространството с рафтове, които показват вашата колекция от книги и аксесоари.

4. Изберете по-малко легло.

Всеки обича големите легла, но ако стаята е малка, трябва да направите компромис. Помислете за слагане на по-малко легло, за да спечелите малко допълнителна площ.

5. Не се страхувайте от тъмни стени.

Вместо да се опитвате да подвеждате окото с бяло, потърсете уюта на много малката си спалня с богата, тъмна боя на стената. Не само, че ще изглежда невероятно, но и успокояващият ефект може да допринесе за по-добър сън. И кой не иска това?

6. За студиото сменете стените и вратите със стъкло.

Ако живеете в студио, помислете дали да не замените вратите със стъкло. Индустриалната естетика, напомняща за оранжерия или фабрика, позволява малко поверителност, без да се жертва откритостта и непрекъснатия поток на пространството.

7. Използвайте възможностите за съхранение под леглото.

От зимни дрехи до стари списания има много неща, които не изискват всекидневно ползване. И какво по-добро място да ги скриете, отколкото под леглото?

8. ... и в таблата.

Малката спалня означава, че е време да бъдете креативни. Мислете извън стандарта и се опитайте да намерите ново приложение на таблата. Помислете за вариант, в който тя да е тесен рафт за книги и малки аксесоари.

9. Купете ниско легло.

Не всички се радват на високи тавани. За щастие, можем да създадем илюзията за по-висок такъв, като заложим на ниско обзавеждане.

10. Увеличете възможностите за съхранение над леглото си.

В допълнение към създаването на усещането, че спалнята ви има по-висок таван, ниското легло на платформата може да ви даде малко допълнително място за съхранение над него. Възползвайте се!

Уют и комфорт в малката спалняПредставяме ви 6 супер дизайна, които ще трансформират представата ви за удобство
Сподели: