Какво да направим ако леглото в спалнята е колкото стаята

И най-малката спалян може да бъде луксозна

16033

Животът в микрожилища става все по – модерен и предпочитан от младите хора. Дали живеете в такова, в боксониера или гарсониера, често срещан проблем в размерът на спалнята. Обикновено тя е толкова малка, че побира само леглото. И ако вече се чудите как ще се вместите на това миниатюрно пространство, ето няколко съвета за справяне с проблема.

Не подценявайте силата на рафтовете

След като няма място за гардероб и шкафове, използвайте стените. Закачете плаващи рафтове и сложете кукички, с което ще създадете допълнително място около леглото.

Нека огледалата работят за вас

Ако сложите голямо вертикално легло в страни на леглото, ще създадете илюзия за двойна стая. Опитайте да сложите огледало от тясната страна на стаята и така да се отрази и светлината.

Странична маса

Дори да има  малко място до леглото, възползвайте се и сложете странична масичка, на която може да държите книга, чаша вода или часовник, нощна лампа.

Светлината е всичко

Възползвайте се от естествените източници на светлина, за да създадете илюзия за по – голяма стая.

Пъстра стена

Бъдете смели и заложете на пъстра стена в малката спалня. С подобен ефект ще удължите стаята и ще добавите индивидуалност и личен почерк.

Тъмните цветове, които създават уют

 

Често си мислим, че тъмните цветове не са за малка стая, но понякога те могат да направят стаята да изглежда по – интимна и приветлива. В този случай тя е в комбинация с бяла тухлена стена, която е прави много различна и съвсем не я смалява.

Вдъхнете живот

Какво по – лесно нещо от това, когато сложите цвете, което да освежи стаята и да вдъхне живот. Независимо дали изберете висящи или стоящо, няма да сбъркате. 

A ето и още идеи за малката спалня:

Сподели: