Какъв цвят да изберем за спалнята

20 фантастични спални в цвят  

4521

Кой е любимият ви цвят? Или не е само един? Или не може да изберете? Може би предпочитате леки и романтични нюанси? Но какво ще кажете за дръзки и смели цветови схеми? За неочаквани и предизвикателни?

Спалня с гардероб под неяАко искате да спестите място в спалнята

Цветовете в стаята вероятно имат най-силно влияние как приемаме и как се чувстваме в дадено пространство. Затова когато избираме такива, трябва да заложим на нюанси, които определят и дейностите в типа стая. При всеки човек, един и същи цвят може да въздейства различно, затова се съобразете с индивидуалните си предпочитания и декорирайте стаята така, че да бъде възможно най – близа до вашето усещане.

Спалнята е едно прекрасно място за въвеждане на цветова схема, такава, която отговаря на настроението, което искате да пресъздадете. Предлагаме ви няколко спални с различни комбинации. Разгледайте ги и може да намерите вдъхновение и идеи, които да ви помогнат да изберете перфектната цветова палитра в стаята.

10 екстри за спалнята, от които може би имате нуждаЗа повече удобство и малко романтика

Спалня в червено, бяло и черно.

Черно и бяло е класическа цветова схема , разбира се, но добавянето на червено ги подчертава и дава енергия.

Неутрално сиво с ярък цвят.

Меките сиви нюанс по стените, тавана и по-големите аксесоари създават спокойна, но съвременна обстановка в спалнята. Жизнените червени акценти вдъхват живот и характер на иначе неутралното пространство.

Студено синьо и бяло.

Синьо и бяло като цветова комбинация като цяло е много свеж и безгрешен избор. За баланс не забравяйте да включите някои земни тонове (напр. дървени мебели).

Винтидж розово и сиво.

Розово и сиво е класическа цветова комбинация, която може да се използва дори в детски стаи, но е подходяща и за най- елегантните спални . Всичко зависи от нюансите на цветовете, блясъка и дозировката. За очарователен старинен вид в цветовата схема на спалнята, изберете по-бледите тонове.

Розова и оранжева спалня.

За спалня, в която търсите весело ретро настроение, розово и оранжево е страхотна цветова палитра. Самите цветове са смели, но ако не прекалите с тях, ще се радвате на свежест и младежко излъчване.

Свеж зелен и розов цвят.

Розовото често се свързва с бебета или малки момичета, но истината е, че е  прекрасен акцент в зелена спалня. Като роднина на червено, розовото може да играе ролята на допълващ се със зелено цвят. Така спалнята няма да изглежда като Коледа целогодишно.

Двутонни неутрални.

Сиво с тъмнокафяво, крем с въглен или сиво със слонова кост е прекрасна и успокояваща цветови схеми в спалнята. Сдвояването на две различни неутрални заедно, за да се създаде цветова схема, която осигурява разнообразие и визуален интерес.

Горско зелено с кафяво.

Цветовата комбинация, която ще видите навсякъде в природата, е тази, която със сигурност ще се хареса на мнозина. Но, за да не бъде прекалено тъмно, осигурете много естествена светлина.

Зелено и лилаво.

Тя е лека, неочаквана, провокативна. Все пак внимавайте с интензивността на цветовете.

Пролетно зелено и небесно синьо.

Имената на цветовете казват всичко, нали? Тези аналогични цветове (един до друг на цветовото колело) са идеална цветова схема за спалните.

Модерно оранжево и синьо.

Определено е полезно да погледнете извън основните цветове, когато обмисляте цветови схеми за спалнята. Това меко небесно синьо, например, изглежда прекрасно с дълбок оранжев цвят. Изобилие от модели и детайли правят спалнята и дават усещането за домашен уют.

Синьо, вдъхновено от крайбрежието, с кремаво бяло.

 

Научно, сините и зелените са визуално успокояващи. Ако това е настроението на вашата идеална спалня, препоръчваме ви да се вдъхновите от морето. Кремавото напомня за  облаците, а комбинацията с някои земни тонове (дървения под тук, като пясъците на морето), работят заедно, за да създадат идеалното пространство.

Изискана спалня в синьо и лилаво

Женствената лавандула придобива свой собствен живот, когато е свързана с не-женски цветове. Причината, че синьо-лилавата комбинация е толкова успешна заедно, е, че те са разположени непосредствено един до друг на цветното колело.

Чили и коняк (или карамел).

Конякът е изтънчен, богат кожен тон, който се подчертава лесно с друг цвят. Но за най-добри резултати вторият тон трябва да има и дълбоки, богати тонове. Ето защо тъмен чили цвят и коняк работят толкова успешно заедно.

 Сива и жълта спалня.

Тази модерна цветова палитра придоби популярност през последните години по различни причини. Усещането за „безцветност”, което сивото предизвиква, е перфектен фон за веселото жълто.

Луксозна сребърна и синя спалня.

 

Ако търсите блясък, заложете на сребристото като основна част от цветовата ви палитра за спалнята (както и по-матов син цвят). Вниманието към детайлите на текстурата, както и с вграждането на огледални повърхности, поддържат в това пространство усещане за изтънченост и дори топлина, въпреки нейната иновативна палитра.

Черно-бяла спалня.

Едва ли някога може да се сбърка с черно и бяло като цветова схема, дори (особено?) В спалнята. Ин и ян на тези полярни противоположности, резкият контраст, който излъчват, създава впечатляващо и драматично пространство в спалнята.

 

 

 

 

Уют и комфорт в малката спалняПредставяме ви 6 супер дизайна, които ще трансформират представата ви за удобство
Сподели: