Как да почистите спалнята за 15 минути

Не оставяйте стаята претрупана  

889

Спалнята ви трябва да бъде вашето специално място, където да почивате  и да не мислите за ежедневните грижи и неприятности. Но често тя се в място, претрупано с дрехи и всякакви вещи, чиято работа дори не е там. Вижте как бързо да я почистите, за да възстановите хармонията.

Вземете всички необходими консумативи, за да са ви под ръка. Това ще ви помогне да се съсредоточите и да свършите бързо със задачите (все пак имаме 15 минути). Какво ви е необходимо:

Кошница, чанта или кутия, за да сложите малките вещи.

Прахосмукачка/ метла/ моп.

Кош за пране.

Кош за отпадъци.

Съберете всички мръсни дрехи и ги поставете в коша за пране. Не се старайте да разделяте чорапите или да вадите ръкавите на ризите, това ще го свършите когато сортирате прането.

Съберете всички чисти дрехи и ги сгънете или сложете на закачалка. Ако чистите дрехи, пръснати из стаята са много, сложете ги на леглото, след като го оправите и се заемете с тях по – късно.

Съберете всички боклуци и ги сложете в коша за отпадъци.

Това не е моментът да се чудите дали сте готови да изхвърлите старите списания или онзи чифт обувки, които трябва да се оправят. Изхвърляте само истинския боклук – хартии, картонени чаши, салфетки, касови бележки…Всичко останало сложете в кош или чанта, която по – късно ще сортирате.

Оправете леглото

Да, много хора не си оправят леглото с аргумента, че пак ще го ползват вечерта, но по тази логика – защо да перем, мием пода или чиниите? Оправеното легло променя външния вид на помещението, прави стаята по-привлекателна и по-изчистена.

Махнете всички вещи, които не принадлежат на мястото – чаша за вода на нощното шкафче, хвърлена чанта на стола, разхвърляни кутии на тоалетката… Съберете ги в кошница, кутия или чанта и по – късно ги разпределете по съответните им места.

Почистете праха от мебелите

Пуснете прахосмукачка и минете с моп

Ако имате време, дръпнете шкафчета, под – леглото, зад таблата на леглото, не пропускайте ъглите.

Ако чистите дрехи са на леглото – сгънете ги и ги приберете.

Подредете всички аксесоари – снимки, книги, саксии, оправете завесите. Отворете, за да влезе чист въздух и сте готови.

Сподели: