Как да направите спалнята по-голяма

Как да направите спалнята по-голяма

Малките спални могат да бъдат също толкова красиви и удобни, колкото големите спални.Все пак те са нашето собствено частно пространство, където можем да бъдем себе си,затова е важно да я направим така, че да отговаря на стила и начина ни на живот. 

Как да поставите мебели в малка спалня

Hoermann.bg | Врати за дома и индустрията

Един от първите въпроси, които питат собствениците на жилища, когато търсят идеи за малка спалня, е как да поберат мебелите в стаята. Важно е да се каже, че всяко парче мебели за малка спалня, което ще поставите, трябва да бъде изчислено с останалото.

Ето няколко опорни точки, които трябва да имате предвид при подреждането на мебели в малки спални:

1. Измерете големите мебели.

Първото нещо, което трябва да направите, е първо да идентифицирате и измерите големите мебели . Това включва леглото, скрина, масите и столовете. Включете и размера на спалнята.

Обърнете внимание на мерките и ги запишете. Обърнете внимание и на наличните контакти в стаята. Информацията ще ви е необходима, след като започнете да подреждате мебелите си.

2. Дайте приоритет на леглото.

Леглото обикновено е най-голямата мебел в спалнята. Това означава, че ще заеме повече място от останалите. Като се има предвид това, леглото трябва да бъде първото нещо, което трябва да имате предвид, когато подреждате мебелите. След него, подреждането на останалата част от вашите мебели ще бъде много по-лесно.

Професионален съвет: Поставете леглото подредено до една стена от противоположната страна на вратата. Или ако все още имате повече място, поставете го в центъра на най-видимата стена. Уверете се, че имате достатъчно място около него.

3. Оптимизирайте пространството на дрехите си.

Следващото нещо, което трябва да влезете в стаята, е скринът. Ако имате място, сложете ракла или гардероб. Така ще имате повече място за останалите си неща и всичките ви дрехи ще бъдат разположени в една зона.

4. По-малките мебели.

След като подредите големите неща, сега е време да се съсредоточите върху по-малките предмети като нощни шкафчета и стол за бюро. Разположете ги хармонично. 

5. Имитирайте ежедневието.

Когато всичко е подредено, опитайте да се движите из стаята. Например, опитайте да отидете в леглото и да станете. Можете също да опитате да отворите чекмеджета и шкафове, уверете се, че не се блъскате в нещо, когато се движите. 

За избор на цвят, ето няколко различни нюанса на цвета, които можете да използвате за вашата спалня!

1. Дълбоки цветове

Наситените цветове в малките спални могат да прикрият размера на пространството. Мебелите, завесите и аксесоарите също трябва да допълват този цвят на стената. Можете също така да наслоите различни нюанси от един и същи цвят в облицовка, подове, килими и прозорци.

2. Земни тонове и неутрали

Земните тонове и естествените цветове за малките спални обикновено се предпочитат за подобряване на усещането за пространство. Неутралните цветове всъщност могат да направят стената визуално преместена на заден план. Той също така привлича вниманието към аксесоарите в стаята.

3. Меки тонове

Меките тонове като крем, бежово и слонова кост са идеален избор, за да направите стаята да се чувства по-голяма, но не прекалено студена. Можете да наслоите допълващи се нюанси на бялото или някои други любими цветове, които обичате.

 

За повече идеи ни последвай в
Сподели:
Абонирай се за нашия бюлетин
Какво търсиш?...