Как да изберем олекотена завивка

Вижте основните критерии за качество при завивките 

1638

Олекотените завивки стават все по – търсени и предпочитани от много хора. Както заради лекотата и комфорта, които дават по време на сън, така и заради възможността да се ползват както през лятото, така и през зимата.

На пазара се предлага широк избор от пълнежи за завивките - от пух и пера, силиконова вата, до високотехнологични вати които регулират температурата на тялото. Броят нишки на външния плат е основен критерий за качество на завивката. Експертите препоръчват минимум 200 нишки на квадратен сантиметър. По-високият брой нишки на квадратен сантиметър означава, че сплитката на плата е по-стегната и по -издръжлива.

Капитонирането е важен детайл за една олекотена завивка. Това са шевове през завивката, които образуват квадрати. Това позволява на пълнежа да се разпределя равномерно и да няма „студени точки” по нея. Некапитонираните създават неудобството, пълнежът да се струпва на едно място и често да се налага да я тръскате.

Най-важното, на което трябва да обърнете внимание при закупуване на завивка е за кой сезон е взимате. 

Летните завивки са с тегло от 150 до 200 гр/ кв м. Поради лекото си тегло, позволяват на тялото да диша и да не се спарва.

Зимните завивки за с размери от 300 до 400 гр/ кв м. Тази тежест гарантира, че топлината няма да излезе изпод завивката.

Комбинираните, тип 4 сезона за обикновено две завивки, които могат да се закопчават с цип или тик так копчета. Комбинацията е между лека лятна завивка и една по- дебела, но не с теглото на зимна – закопчавайки ги заедно, ще получите зимната си завивка.

Ако предпочитате да спите на температура не по-висока от 21 градуса, завивка с 200гр/м2 е напълно достатъчна през зимата, 300гр/м2 ще ви помогне да задържите 25 градуса.

Разбира се, обърнете внимание на размера на завивката. Идеалният вариант е тя да е с поне по 5 см по – дълга от двете страни на матрака.

Ако искате да изберете най-добрата за вас олекотена завивка, разгледайте нашите предложения в онлайн магазина ни.

Сподели: