Как да декориране стената над таблата на леглото

Нестандартното е модерно

2396

Леглото е главният „герой“ на спалнята, което означава дизайнът на зоната за сън да е възможно най-благоприятен за почивка и релакс. Не е достатъчно да се погрижим за красотата и комфорта на самото легло, трябва също така добре да помислим за декора на стената над таблата. Картина, арт предмет, огледало или рафт със сувенири - може да има много опции.

Вана в спалнятаКой казва, че ваната трябва да бъде само в банята?

Вижте някои от най-добрите идеи за декориране на стената над таблата, всяка от тях ще бъде успешен избор.

Широкоформатна живопис

10 екстри за спалнята, от които може би имате нуждаЗа повече удобство и малко романтика

Картина или група картини е най-популярното решение за декорация на стената над таблата на леглото. Изкуството не само позволява да създадете артистична атмосфера, но и визуално да подчертаете стената, създавайки ярък акцент.

 

Картината не винаги трябва да бъде ярка и забележима. Може да изберете монохромно платно без рамка или черно-бели фотографии с прости рамки.

Картинна галерия

Ако искате да добавите нещо повече от акцент към спалнята, а цяла акцентна стена, най-добрият начин е да закачите колекцията от картини, фотографии и плакати над леглото.

 

Балдахин

Балдахин над леглото не е само за детската стая. Изглежда добре и в спалнята на родителите, а освен това създава уют и ви кара да се чувствате като на кралско легло.

 

Пано

Вместо картина можете да окачите пано над леглото . Това е чудесен начин да добавите екзотичен чар и уникалност към една стая.

Метална скулптура

Друг често срещан вариант за декор на стена над главата на леглото е метална скулптура. Това може да бъде абстрактна композиция, барелеф на флорална тема или дори „скулптура“ - всичко зависи от вашето въображение.

 

Географска карта

Друга алтернатива на картините и фотографиите са географските карти. Това може да бъде препечатка на стара морска карта, винтидж находка или модерна интерпретация на карта на света. Този декор изглежда добре в детска стая и е подходящ както за момчета, така и за момичета.

 

Неонови надписи

Неоновите надписи и буквите  са характеристика на модерните нощни клубове и барове от 90-те години. А ако ги използвате в спалнята? Резултатът може да бъде грандиозен!

 

Огледало или група огледала

Огледалото в спалнята играе не само декоративна роля, но позволява визуално да увеличите пространството и да го направите по-леко. А огледалото над таблата е красиво, особено ако има необичайна рамка или форма.

 

Декоративни чинии

Чиниите са не само за сервиране, но и красив декоративен предмет. Композиция от чинии може да изглежда еднакво впечатляващо във всяка стая на къщата: хол, трапезария, кухня и спалня - особено ако комбинирате порцелан с изкуство или антики.

 

Отворен рафт

Може би най-функционалното решение е отворен рафт или малък стелаж. Това важи особено за малките спални, където всеки квадратен сантиметър е от значение. За разлика от шкафовете с врати, малък отворен рафт не натоварва визуално пространството. Освен това можете да сложите върху него книга, зарядно устройство за телефона си, джаджи, снимки на близки хора, красива ваза или снимка в рамка.

 

5 алтернативи на таблата на леглотоДобавете творчески финиш в стаята
Сподели: