Как да декорирате малката спалня

Хитри техники за обзавеждане и съхранение  

2510

Създайте фокусна точка

Всяка стая се нуждае от фокусна точка, очарователно място, което привлича вниманието, за да се скрие бъркотията. Много пъти, фокусната точка е таблата на леглото, която можете да подчертаете с подредени ярки възглавници. Когато организирате малкото пространство, окото може да бъде привлечено и  от прозореца. Но за да не си отклонявате вниманието, поставете леглото пред прозореца, за да се слеят. Изберете неутрален цвят за едното.

Дръжте отворено

Може би е изкушаващо да купите най-голямото легло, но така рискувате да претрупате стаята. Вместо това, изберете такова с малък размер, което няма да задуши стаята, като перфектният вариант е с рамка от желязо. Или изберете модел без платформа или място за съхранение под него, за да изглежда стаята отворена и по - голяма.

Бъдете смели

Когато обзавеждате малката спалня помислете за тъмни цветове като вишнево или шоколадово кафяво. Или подчертайте дневната светлина със слънчеви цветове на стената или килима.

Помислете за местата за съхранение

Когато декорирате малки спални, всеки квадратен сантиметър е потенциално място за съхранение. Разбира се, можете да сложите кутии за дрехи под леглото, но ако се възползвате от мястото зад таблата, може да добавите скриете багаж и там. Сложете табуретка и под прозореца, за да задържите допълнителни вещи и създайте организационна система в гардероба.

Възползвайте се от възможностите на малката спалня

Потърсете начини да направите вашата малка спалня специална. Украсете със стилни тъкани и красиви модели. Изберете интересни осветителни тела, като очарователни полюлеи или скулптурни лампи за маса. Може да направите и интересна табла – изберете висока и ярка, която да се превърне във фоусна точка. Не забравяйте, че това е личното пространство в дома ви, така че украсете с нещо, което ви прави щастливи.

Мислете нависоко

Закачете завесите нависоко, за да направите стаята да изглежда по – висока.

Нощни масичкиКогато планирате нощните шкафчета мислете прагматично. Изберете такова с чекмеджета и рафтове и поставете плаващ рафт отгоре за допълнително съхранение в малка спалня.

Заоблени ръбове

Когато обзавеждате малка спалня, търсете мебели със заоблени ръбове. Те ще заемат по-малко пространство и ще придадат по – уютен вид. 

Сподели: