9 неща, които не трябва да държите около леглото

За да се радвате на спокоен сън

1572

Познавате ли онова усещане, когато влизате в спа център? Музика, интериор ... това е среда, която е била така замислена, че да ви накара да се чувствате спокойни. И колко хубаво би било, да може да пренесем това усещане и в спалнята.

Разбира се, няма да направите спа център във вашия дом, но може да помислите за някои малки подобрения, които ще превърнат мястото за сън в най – релаксиращото място.

Ето 10 неща, които не трябва да държите близо до леглото ви, в името на по-добрия и по-комфортен сън:

Телефон

Очевидно сте чували това и преди, но ще го повторим – телефоните не са добра идея по няколко причини. Синята светлина може да разбърка циркадните ритми, а постоянният приток на информация ще ви държи напрегнати. Освен това телефон в леглото означава да откраднете от времето за почивка, за да гледате социални мрежи или да проверявате работните имейли. Също важи и за таблети, компютри и други устройства.

Телевизор

Телевизорът също пречи на добрата почивка. Според проучвания хората, които гледат в леглото телевизия има по – голяма вероятност да страдат от лош сън.

Някои етерични масла

Ако харесвате да използвате различни – за аромат или за пречистване, имайте предвид, че някои повишават фокуса и производителността и дори имат енергизиращи свойства. За да няма обратен ефект, не слагайте в дифузера жасмин, лимон, розмарин и мента.

Тракери за упражнения

Обичате ли тракера си за тренировка? А знаете ли, че той може да причини проблеми със съня, особено ако сте вманиачени да следите етапите си на сън. Те не винаги са най-надеждните средства за правилното дефиниране, а и каква е причината да проследявате съня си с такова устройство?

Старата ви възглавница

Възглавниците могат да играят огромна роля в качеството на съня. Изберете такава, която отговаря на вашия стил на спане – по гръб, корем, настрани и според височината, която ви е най – комфортна.

Часовници

Цифрови часовници (и всеки тип часовник със светлина) няма място до леглото ви, защото светлината, излъчвана от тях, може да попречи на съня. Ако трябва да имате часовник в спалнята си, нека да е аналогов.

Храна

Не яжте в леглото. Сериозно. Колкото и да обичате комбинацията на филм и телевизия, имайте предвид, че миризми, трохи, разливи и други остатъци от храна са враг на почивката.

Бъркотия

Трудно е да запазите спалнята си напълно подредена - в края на краищата това е стая, в която се намират останки като мръсно пране, непрочетени списания и все повече се трупат с времето, но си заслужава да отделите време, за да я поддържате чиста и спретната.

Тежки завивки

Става дума за онези големи и тежки завивки, които спарват и могат да развалят съня ви. Изберете памучни чаршафи, с които ще поддържате оптимална температура.

 За още актуални новини от Idei.bg последвайте страницата ни в Instagram

 

Сподели: