8 правила за създаване на луксозна спалня

Тайната е в детайлите

1496

Луксозната спалня не само трябва да бъде визуално безупречна. Важен е и естетичният компонент, но и практичността, както и детайлите, които са невидими на пръв поглед, но незаменими в ежедневието. Спалнята е място, където е приятно и удобно да прекарате часове на релакс и където средата отговаря на нуждите на ползвателя си. На какво трябва да обърнете внимание преди всичко?

Как да съхраним вещите си в спалнятаАко не разполагате с достатъчно място за съхранение на вещите си, то можете да пригодите за това мебелите в спалнята

Ето няколко лесни правила:

1. Ергономичност на пространството

Как да извлечем максималното от къща с една спалня?Как 4-членно семейство живее в дом от 50 кв. метра с една спалня

Всичко в спалнята трябва да работи за постигане на максимален комфорт. Важно е да се вземе предвид разположението на всички мебели, техните размери, да се изчисли разстоянието между тях, така че всяко движение - дори включване на нощна лампа - да бъде просто и естествено.

2. Матрак

Прекарваме една трета от живота си в сън, което означава, че изборът на удобен матрак е основната задача за създаване на луксозна спалня. Необходимо е да се избере матрак въз основа на индивидуалните нужди, да се вземе предвид твърдост, способността да се адаптира към формата на тялото и начина на спане, температурата.

3. Възглавница

В луксозната спалня няма място за евтини и неудобни възглавници - те могат да причинят дискомфорт във врата и главоболие. Анатомичните модели следват извивките на шийните прешлени и могат да подобрят качеството на съня. Класическите възглавници са също толкова удобни, когато са направени с качествени и иновативни материали.

4. Акценти

Правилно поставените акценти ще подчертаят достойнствата и ще скрият несъвършенствата на интериора, ще го направят пълен и завършен. Стилен пухкав килим, леки завеси или необичайна табла ще се превърнат в акценти в пространството, добавяйки чар и индивидуалност.

5. Спално бельо

Спалното бельо е един от най-важните детайли в интериора на спалнята. Висококачествен, красив и приятен на допир, той подобрява интериора и подчертава естетическите предпочитания на собственика. Обърнете внимание на естествените материали, чисти, неутрални нюанси и спокойни щампи, които няма да създават визуален шум и хармонично ще се впишат в средата.

6. "Не" на джаджите

Спалнята трябва да бъде място за отдих без джаджи. Синята светлина на екраните може да наруши естествения ритъм на съня и да причини безсъние, а активната кореспонденция в служебната поща няма да ви позволи да забравите за бизнеса. Същото се отнася и за работното място - ако е възможно, то трябва да бъде изнесено от спалнята, така че атмосферата да ви настрои за релакс.

7. Светлина

Акцентна таванна лампа, грациозен полилей или прожектори - тук изборът зависи само от вашите желания и стилистичното решение на пространството. Въпреки това, за да създадете луксозен интериор, една лампа никога няма да е достатъчна. Важно е да обмислите всички сценарии и да изберете правилното осветление за всеки от тях

8. Огледало

Огледалото може напълно да преобрази интериора, да направи една тъмна стая по-светла и да добави ефирност към малко пространство. Голямо в елегантна рамка, много малки декоративни огледала на стената или дори огледален панел - има много опции, но никоя спалня, претендираща за висок статус, не може без добро огледало.

 

Спалнята може и да е кръглаАко искате да придадете на спалнята си по-изтънчен и стилен външен вид
Сподели: