8 начина да направите спалнята по – уютна

Защото добрият дизайн ще помогне и за пълноценния сън  

2690

Нищо не е по – хубаво от комфортно легло и релаксираща обстановка след края на дългия ден. Много от нас мечтаят за тези часове, в които ще се отпунат и не само ще забравят всички неприятности, но и ще презаредят за следващия ден.

Освен удобни възглавници и ред в спалнята, има няколко малки промени, които могат да направят комфора пълен. Вижте как с малко, може да постигнете много.

Покажете ваши произведения

Ако имате снимки, картини, гоблени, пана, правени от вас, изложете ги в спалнята. Изберете красиви рамки, за да бъде произведението завършено и в унисон с обзавеждането.

Нещо неочаквано – закачете хамак!

Хамак в спалнята? Защо не! Той може да е алтернатива на ъгъла за четене. Закачете го в ъгъла и добавете възглавници и одеала. Изберете текстилен модел, за да го прибирате, ако имате нужда от повече пространство.

Направете си сами табла за леглото или изрисувайте стените

Според психологията на цветовете, синьото придава положителни вибрации на помещението. Създайте интериор, който да пресъздаде бягство на плажа с помощта на синя стена или направете интересна табла в плажен стил с помощта на стара решетка за прозорци.

Добавете осветителни ленти

Добавете късче магия на стаята като инсталите осветителни ленти на стената. За по – романтично настроение добавете легло с балдахин.

Инвестирайте в легло, изработено специално за васТрябва да знаете, че качественият матрак и здравата рамка са най-ценната инвестиция. Ако имате възможност, поръчайте легло, което да е по ваше предпочитание – като размер, форма и височина.

Освежете стените с тапети

Ако търсите алтернатива на боята, заложете на тапети. Изберете флорални мотиви, щампи, успокояващи цветове.

Добавете допълнителен рафтове и сложете цветя

Етажерките по стените ще позволят да изложите дрънкулки, аксесоари, сувенири. Отделете малко място и изберете малки саксии с цветя.

Границата е небето – изкуство и на таванаСлучва ли ви се често да броите овце през нощта? Вместо да се взирате в скучния таван, защо не го превърнете в произведение на изкуството? Като например тавана в тази стая, изрисуван като небе. 

Сподели: