7 начини да трансформирате скучната спалня

Спалнята трябва да вдъхновява  

4201

Ако сте винаги заети и ежедневието ви повлича, всичко, което искате е вечер да се отпуснете с спокйната и уютна спалня. Но ако вашата вече ви отегчава и ви е скучна, значи е време да я промените. За да се случи това обаче не е необходимо да инвестирате много средства. Ето няколко идеи за това.

Инвестирайте в ново спално бельо

Това е най-лесният начин да промените незабавно стаята. Доброто спално бельо е от съществено значение и си струва да го смените, ако старото е вече поизбледняло или вехто. Съчетайте няколко възглавници в една и съща цветова палитра, но като използвате различни текстури и принтове, за да направите леглото по- привлекателно. Мекото кадифе и класическото райе са стилно допълнение към всяко легло.

Изберете смела и ярка цветова палитра

 Ако търсите стилен финиш, заложете на семпла и изтънчена палитра. Класическо синьо би стояло чудесно в контраст с прясно боядисаните бели стени и аксесоарите от хром, например.

Залейте стаята със светлина

 За да подготвите стаята за по – топлите сезони, заменете тъмните и тежки завеси с по-леки материали, за да се възползвате максимално от по-светлите сутрини. Това прави пространството ярко, по - свежо и изтънчено. Светлината помага за настроението и дава енергизиращо начало на деня.  За вечерите помислете за добавяне на смесица от лампи, за да контролирате светлината.

Покажете вашите снимки и принтове

Търсете вдъхновение от всякакви места – сайтове, социални мрежи, каталози, списания. Ако имате любима тема, принтирайте снимки и оформете галерия . За по –съвременен вид, използвайте рамки с различна големина и форма.

Внесете текстура

 Различните тъкани и материи създават уют и комфорт. Затова не се колебайте да сложите одеяло или пухкав килим, плюшена или велурена възглавница. Съчетавайте и на пръв поглед несъчетаеми материи за забележителен външен вид.

 Сложете отправна точка 


 

Винаги трябва да имате аксесоар или мебел, които са ви любими. Това може да е възглавница, лампа или ваза, които обичате, и те да се превърнат в отправна точка за цялостната визия на стаята.

Запълнете пространството с неща, които ви вдъхновяват

Нищо не прави една стая по – красива и вдъхновяваща от букет свежи пролетни цветя или някои любими книги, които четете с удоволствие. 

Сподели: