6 неща, които трябва да имате в спалнята си

За да се радвате на пълноценен сън

2195

Голяма или малка, с огромно легло и дрешник, или с малка кушетка и открит гардероб, в светли или тъмни тонове, модерна или в рустик стил. Всяка спалня е различна и отговаря на стила и дизайна на нашия дом. Това, което е обединяващото за всяка спалня обаче е фактът, че трябва да носи спокойствие и да осигурява достатъчно комфорт и удобство, за да може да се възстановим след  напрегнатия ден.

От PopSugar правят обобщение на няколко задължителни за всяка спалня елемента, които са гаранция за стилно излъчване и уютна обстановка.

Отговори на 5-те най-често задавани въпроса - Какво е бъдещото отопление и какво трябва да знаем преди да изберем?

Контролирайте настроението си с боя: Изберете успокояващ тон, който ще ви помогне да се отпуснете. Според дизайнерите сиво – синьо е подходящ нюанс, който се комбинира лесно и ще ви предразположи към релакс.

Инвестирайте в качествено спално бельо: Хубавото спално бельо е гаранция, че ще се чувстате комфортно по време на сън. Дори да имате само два комплекта, нека те да са хубави, здрави и в неутрални цветове. Изберете материя според вашите предпочитания и според температурата, на която спите обикновено (сатенът задържа студено, а памукът е подходящ и при по – топло и по – студено време).

Поддържайте реда: Нищо не убива настроението както една разхвърляна стая. Затова се огледайте и приберете разхвърляните дрехи, махнете ненужните аксесоари и всичко, което няма място в спалнята. Това е място за сън и почивка, а не склад.

Задайте атмосфера с музика: Някои смятат, че телевизорът е необходимост в спалнята, но той може да наруши съня ви. По – добре помислете за уредба с успокояваща музика.

Извлечете максимума от осветлението: Когато търсите осветително тяло, нека големината му са е съобразена с тази на стаята, но не забравяйте и нощните лампи. Изберете крушки с мека светлина, а ако имате възможност инвестирайте в димер, с който да контролирате осветеността.

Табла за закуска: Закуската не е единственото хранене, на което можете да се насладите в леглото. Защо да не организирате някоя петъчна кино вечер в леглото или отпускаща напитка след работа, гледайки любимо шоу.

Сподели: